Pobjedu u ovotjednoj 'Večeri za 5' odnijela je Matea Goranović, nakon što su je Lorena, Nada i Andrea proglasile pobjednicom. Naime, u konačnici je bila izjednačena s Martinom. "Nisam očekivala pobjedu. S nagradom ću napraviti zub", otkrila je Matea i nasmijala ekipu koja je uživala u njezinim jelima. Večeru je Matea odlučila napraviti od kiselog vrhnja, brokule, svinjskog karea, krušnih mrvica, vrhnja za kuhanje, svježeg sira i tikvice, a dobila je 36 bodova. Desetku joj je udijelila Andrea, njoj je sve bilo super, jela fantastična, a pokloni lijepi. Lorena i Martina udijelile su domaćici devet, a Nada osam bodova.
Popularnu emisiju možete pratiti na RTL-u, kao i na platformi Voyo.
Predjelo
Laganini
- tikvica
- mrkva
- brokula
- krumpir
- cvjetača
- vrhnje za kuhanje
- češnjak
- sol
- peršin
Ogulite povrće, tikvicu, mrkvu, krumpir, brokulu i karfiol, te sve nasiječete na kockice. Prvo stavite kuhati mrkvu, pa zatim ostalo povrće. Kad se skuha izblendate štapnim mikserom, začinite, dodate češnjak i na kraju vrhnje za kuhanje.
Glavno jelo
Bijeli oklop
- svinjski kare
- brašno
- mrkva
- luk
- vrhnje za kuhanje
- sol
- vegeta
- krumpir
- jaje
- krušne mrvice
Svinjski kare uvaljate u brašno, stavite prepeći na ulje, izvadite sa strane i na to ulje stavite pržiti sjeckani luk i ribanu mrkvu. Nakon malo dinstanja vratite meso i podlijete s malo vode. Dinstate tako dok ne omekša, dodate začine i vrhnje za kuhanje. Za krokete skuhate krumpir, izmiksate ga i dodate brašno i jaja te izradite krokete koje pržite u dubokom ulju.
Desert
Laganini
plazma keksi
margarin
svježi sir
kiselo vrhnje
jaja
voćni preljev
smeđi šećer
čokolada za dekoraciju
limun
vanilin šećer
U mljevenu plazmu dodate margarin, izmiješate i stavite u kalup te na četiri minute u pećnicu. Za to vrijeme izmiksate kremu od sira s jajima i limunom te sve stavite na podlogu od keksa i pečete još 20 minuta. Izvadite iz pećnice i stavite kremu od kiselog vrhnja i šećera te sve vratite u ugašenu pećnicu na 15min.
POGLEDAJTE VIDEO Francuski veleposlanik otkrio nam je recept za jednostavnu i finu tortu: Evo što vam treba