RADITE LI VI OVU GREŠKU U KUHINJI? /

Ako još niste čuli, evo gdje biste trebali držati kečap. Ne, nije hladnjak

Image
Foto: profimedia.hr

Osim kečapa, stručnjaci su otkrili koje još proizvode pogrešno skladištimo

4.3.2020.
19:10
profimedia.hr
VOYO logo

Držite kečap u hladnjaku? Stručnjaci kažu da je to bespotrebno.

Image
KORISTIO SE I KAO LIJEK: /

10 stvari koje niste znali o jednom od najpopularnijih umaka na svijetu

Image
KORISTIO SE I KAO LIJEK: /

10 stvari koje niste znali o jednom od najpopularnijih umaka na svijetu

Istraživanje koje je provela organizacija Which? na 444 svojih zaposlenika pokazalo je da samo jedna od pet osoba provjerava upute na proizvodu kako bi saznala gdje ga treba skladištiti i koliko dugo. Zbog toga bez ikakve potrebe namirnice završe na hladnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: profimedia.hr

a bowl with home fries with ketchup on a white background, Image: 193004300, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: juan moyano / Alamy / Alamy / Profimedia

Kečap se može čuvati van hladnjaka jer ocat i prirodna kiselost rajčica pomažu da se ne kvari. Iz Whicha naglašavaju da se med, soja sos, senf, kiseli krastavci i ostalo ukiseljeno povrće također mogu bez straha držati u polici na kuhinji.

Podijeljenja mišljenja stručnjaka i proizvođača

"Pitanje je koliko često koristite kečap. Ako ga volite staviti na jaja ili jedete puno burgera i pomfrita, onda ga možete ostaviti na kuhinjskom stolu, baš kao u zalogajnici. Ljudi koji rijeđe koriste kečap mogu ga ostaviti u hladnjaku kako bi osigurali dulji rok trajanja", rekla je Lauren Feingold, stručnjakinja za kulinarstvo i prehranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: profimedia.hr

, Image: 276894648, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Brent Hofacker / Alamy / Alamy / Profimedia

Preporuka Heinza, najvećeg svjetskog proizvođača kečapa, glasi da ga se baš poput svake druge procesuirane hrane drži u hladnjaku nakon otvaranja. "Hlađenje će održati najbolju kvalitetu proizvoda", poručili su.

Ozbiljnija upozorenja

Dakle, ako držite kečap u hladnjaku to nije neki problem, a puno je opasnije držanje proizvoda koji bi se zaista trebali hladiti u kuhinjskim policama.

Image
Foto: profimedia.hr

Various condiments in jars and bottles on dark surface with copy space above for concept about food, Image: 366587139, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Daniel Reiter / Panthermedia / Profimedia

Prema Whichu proizvodi bazirani na jajima poput majoneze, kao i pesto, javorov sirup ili tartar moraju ići u hladnjak. "Otkrili smo puno zbrke, dezinformacija i loših navika - uključujući one koje bi mogle ugroziti zdravlje potrošača", poručili su iz organizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo