Punjene pečene pastrve i kiselo-ljuta juha

Pikantna i osvježavajuća sečuanska juha idealan je uvod u pečene pastrve. Punjene mješavinom sira, kopra, peršina i češnjaka meso im je sočno, a pečena dimljena slanina daje im poseban šmek

10.3.2011.
16:53
VOYO logo

Kiselo-ljuta juha na sečuanski način Sastojci:

2 jaja 150 g lignji 100 g gljiva 50 g mladog bambusa 200 g tofua 150 g škroba 50 g ulja 5 g sezamovog ulja 10 g papra sol, ocat đumbir i nasjeckani poriluk

Priprema:

Nasjeckajte gljive, mladi bambus, oguljeni đumbir i tofu na sitne komade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite bambus, gljive, tofu, sol, sojin umak, papar i ulje u lonac s toplom vodom. Kad zakipi, umiješajte škrob koji ste razmutili u vodi. Dodajte u lonac lagano miješajući.

Na kraju dodajte ocat, ulje od sezama i komadiće poriluka.

Punjena pečena pastrva Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

800 g pastrve 150 g dimljene slanine 1 glavica luka 2 češnja češnjaka 100 g topljivog tvrdog sira 1 žlica maslaca peršin, kopar, ružmarin 2 limuna ulje sol i papar malo mlijeka

Priprema:

Sir narezati na kockice i staviti u dublju posudu, dodati usitnjeni kopar, peršin i češnjak. Dodati 2 žlice mlijeka, promiješati, popapriti, promiješati i po potrebi dodati mlijeko (ako je smjesa presuha).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodno očišćene pastrve posoliti s unutrašnje strane i vanjske, pa preliti sokom od pola limuna. Okrenuti i preliti vanjsku stranu ribe ostatkom soka od limuna. Slaninu narezati na široke, duge i tanke šnite i odstraniti joj kožu. Pastrve puniti priređenom smjesom te svaku obaviti slaninom.

Ribu poslagati u nauljenu vatrostalnu posudu, dodati 200 ml vode i peći 30 minuta na 200 Celzijusa. Za to vrijeme u posudi rastopiti maslac, dodati ulje i miješati dok se ne napravi ujednačena smjesa. Popržiti usitnjeni luk, dodati ružmarin i sok od pola limuna.

Umakom preliti ribu i peći još 10 minuta dok pastrva ne dobije rumenu boju. Poslužiti uz kuhani krumpir ili krumpir salatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štrudlice od višanja i metvice Sastojci:

kore za pitu 300 g višanja vezica metvice 2 žlica šećera štapić cimeta pola štapića vanilije nekoliko kapi ekstrakta ruma 250 g maslaca

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smrznute višnje odmrznite na sobnoj temperaturi, a za to vrijeme u posudu za kuhanje dodajte malo vode i dvije žlice šećera, pa pustite da se kuha.

Kad se šećer počne karamelizirati dodajte višnje. Kratko propržite, dodajte rum, vaniliju i cimet. Kratko prepržite i sklonite.

Dodajte usitnjenu metvicu, promiješajte i pustite da se smjesa ohladi. Kore za pitu izrežite na trake širine 10 cm. Na jedan kraj stavite malo fila, pa umotajte tako da dobijete trokut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj premažite maslacem i zalijepite. Trokutiće pržite na maslacu i stavljajte na papirnati ubrus da upiju višak masnoće. Prije služenja pospite šećerom u prahu.

savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo