Punjene pečene pastrve i kiselo-ljuta juha

Pikantna i osvježavajuća sečuanska juha idealan je uvod u pečene pastrve. Punjene mješavinom sira, kopra, peršina i češnjaka meso im je sočno, a pečena dimljena slanina daje im poseban šmek

10.3.2011.
16:53
VOYO logo

Kiselo-ljuta juha na sečuanski način Sastojci:

2 jaja 150 g lignji 100 g gljiva 50 g mladog bambusa 200 g tofua 150 g škroba 50 g ulja 5 g sezamovog ulja 10 g papra sol, ocat đumbir i nasjeckani poriluk

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Nasjeckajte gljive, mladi bambus, oguljeni đumbir i tofu na sitne komade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite bambus, gljive, tofu, sol, sojin umak, papar i ulje u lonac s toplom vodom. Kad zakipi, umiješajte škrob koji ste razmutili u vodi. Dodajte u lonac lagano miješajući.

Na kraju dodajte ocat, ulje od sezama i komadiće poriluka.

Punjena pečena pastrva Sastojci:

800 g pastrve 150 g dimljene slanine 1 glavica luka 2 češnja češnjaka 100 g topljivog tvrdog sira 1 žlica maslaca peršin, kopar, ružmarin 2 limuna ulje sol i papar malo mlijeka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Sir narezati na kockice i staviti u dublju posudu, dodati usitnjeni kopar, peršin i češnjak. Dodati 2 žlice mlijeka, promiješati, popapriti, promiješati i po potrebi dodati mlijeko (ako je smjesa presuha).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodno očišćene pastrve posoliti s unutrašnje strane i vanjske, pa preliti sokom od pola limuna. Okrenuti i preliti vanjsku stranu ribe ostatkom soka od limuna. Slaninu narezati na široke, duge i tanke šnite i odstraniti joj kožu. Pastrve puniti priređenom smjesom te svaku obaviti slaninom.

Ribu poslagati u nauljenu vatrostalnu posudu, dodati 200 ml vode i peći 30 minuta na 200 Celzijusa. Za to vrijeme u posudi rastopiti maslac, dodati ulje i miješati dok se ne napravi ujednačena smjesa. Popržiti usitnjeni luk, dodati ružmarin i sok od pola limuna.

Umakom preliti ribu i peći još 10 minuta dok pastrva ne dobije rumenu boju. Poslužiti uz kuhani krumpir ili krumpir salatu.

Štrudlice od višanja i metvice Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

kore za pitu 300 g višanja vezica metvice 2 žlica šećera štapić cimeta pola štapića vanilije nekoliko kapi ekstrakta ruma 250 g maslaca

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smrznute višnje odmrznite na sobnoj temperaturi, a za to vrijeme u posudu za kuhanje dodajte malo vode i dvije žlice šećera, pa pustite da se kuha.

Kad se šećer počne karamelizirati dodajte višnje. Kratko propržite, dodajte rum, vaniliju i cimet. Kratko prepržite i sklonite.

Dodajte usitnjenu metvicu, promiješajte i pustite da se smjesa ohladi. Kore za pitu izrežite na trake širine 10 cm. Na jedan kraj stavite malo fila, pa umotajte tako da dobijete trokut.

Kraj premažite maslacem i zalijepite. Trokutiće pržite na maslacu i stavljajte na papirnati ubrus da upiju višak masnoće. Prije služenja pospite šećerom u prahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo