'JEDVA SAM IZVUKAO ŽIVU GLAVU' /
Ispovijest velikana: 'To me doslovno pojelo. Davali su mi minimalne šanse, a ja sam se vratio i igrao rukomet života'
U ljetne dane pokušajte što više jesti ribu, a ako nemate strpljenja za kompliciranu pripremu, probajte ovaj jednostavan recept. Na ovaj način možete pripremiti bilo koju morsku ribu.
Priprema:
Očistite ribu, utrljajte sol pa ostavite oko sat vremena u hladnjaku.
Na vrlo malo maslinovog ulja (tek da zamastite posudu) prepržite usitnjeni luk, češnjak i peršin. Na foliju stavite ribu te napunite peršinom, lukom i češnjakom. Prelijte uljem i vinom i dobro zamotajte pazeći da se ulje ne razlije. Omotanu ribu postavite na žicu u pećnici. Pecite na umjerenoj temperaturi oko sat vremena. Ribu stavite u duguljasti tanjur. Poslužite s kuhanim krumpirom i blitvom te vrućim kruhom.