Rižine rezance preliti vrućom vodom i ostaviti sa strane da nabubre. Neposredno prije upotrebe ocijediti vodu.
Povrće narezati na kockice, pržiti prvo luk, pa dodati paprike i pirjati da omekšaju. Blago umutiti dva jaja i dodati u povrće, začiniti, te izmiješati da se sve poveže. Ako nemate zelenu papriku, dodajte nekoliko narezanih listova blitve, špinata, cikle ili zelenih dijelova luka.
Kore narezati na kvadrate veličine 15x15 cm, uzimati po dvije, samo gornju premazati umućenim jajima. Na jedan kut staviti veliku jušnu žlicu smjese od povrća i jaja, po tome dodati nešto rezanaca i umotati prvo pokrivši nadjev onim kutem na kojem stoji, presavinuti obje bočne strane (lijevu i desnu) a onda blago zarolati do kraja. Tako raditi dok se ne potroši sav nadjev.
Rolice pržiti u dubljem zagrijanom ulju s obje strane dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu koricu. Ako se prži u širokoj tavi treba i više od 2 dcl ulja, neka je malo dublje da rolice bar dopola budu u ulju dok se prže.
Šampinjone očistiti, narezati na četvrtine one krupnije i na polovine sitnije i pržiti 10-ak minuta na malo ulja, posoliti i po želji dodati malo češnjaka. Poklopiti ih i čekati do serviranja.
Poslužiti uz zelenu ili neku drugu salatu po želji i sve preliti umakom.
Izvor: Coolinarika.com