RECEPT TJEDNA /

Silvija je svojim jelima oduševila goste, a mi vam donosimo njezin pobjednički meni

Silvija Zenko za ovaj je meni dobila samo jednu ocjenu devet, od svih ostalih - čista desetka!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Primalja Silvija Zenko iz Adamovca ugostila je ovotjednu ekipu 'Večere za 5' i za svoju večeru dobila 39 bodova! Time je postala ovotjedna pobjednica. Devetku je domaćici dala gošća Lara . "Razlog je preslana juha, sve ostalo je savršeno", komentirala je Lara. Ostali su gosti domaćici za ovaj meni dali čistu desetku. Popularnu emisiju možete pratiti na RTL-u, kao i na platformi Voyo.

Predjelo

Krem juha od vrganja

125 g maslaca

2 glavice crvenog luka

300 g vrganja svježih ili smrznutih

sol, papar, mješavina začina

300 ml vrhnja za kuhanje

1 žlica škrobnog brašna

1,5 l vode

Luk narežemo na kockice i dinstamo ga na maslacu dok ne poprimi zlatnu boju. Dodamo narezane vrganje i još kratko prodinstamo. Izdvojimo malo vrganja za dekoraciju. Dodamo mješavinu začina i papar, te podlijemo s 1/2 litre vode. Kratko prokuhamo i maknemo s vatre. Izmiksamo štapnim mikserom i vratimo da se kuha na laganoj vatri. Škrobno brašno dobro promiješamo s vrhnjem za kuhanje i ulijemo u izmiksanu smjesu. Dodamo 1 litru vode i pustimo da se lagano kuha još 10 minuta. Juhu dekoriramo listićima dinstanih vrganja i vrhnjem za kuhanje. Uz juhu poslužimo prepečeni tost.

Glavno jelo

Ražnjići od lungića

1 kg medaljona od lungića

sol, papar, ulje

Medaljone od lungića posolimo, popaprimo i nauljimo. Ostaviti preko noći u hladnjaku da se pacaju.

Na štapiće za ražnjiće nabodemo po 3 lungića. U tavi jako zagrijemo ulje i pečemo ražnjiće maksimalno tri minute sa svake strane da dobiju smeđu boju. Zamotamo u foliju i još pečemo 15 minuta u pećnici koju smo prethodno zagrijali na 180° C. Nakon pečenja ostavimo u foliji do posluživanja.

Ružice od krumpira

Sastojci za 1 ružicu

1 krumpir srednje veličine

2 šnite tanko narezanog špeka

1/4 glavice ljubičastog luka

1/4 tikvice, sol, papar, mješavina začina, ulje

Krumpir, tikvice i luk naribati na tanke ploške. Napacati i pouljiti i ostaviti da odstoji dok povrće ne pusti vodu i malo omekša. Na ploške špeka slagati naizmjenično krumpir, luk i tikvice. Zarolati i staviti u kalup za muffine. Peći oko pola sata.

Dinstane mahune

1 glavica crvenog luka

sol

1/2 kg dugačkih mahuna

par šnita špeka

Mahune prokuhamo 5 minuta u slanoj vodi. Luk narežemo na jako sitne kockice, dinstamo dok ne dobije zlatnu boju, podlijemo s vrlo malo vode i stavimo mahune da se kratko prodinstaju. Sa špekom povežemo po par mahuna da dobijemo snopiće i vratimo ih da se još malo prodinstaju.

Desert

Torta od badema, sira i malina

Biskvit

2 jaja

60 ml ulja

60 ml vode

10 dkg šećera

10 dkg mljevenih badema

5 dkg brašna

1/2 praška za pecivo

Krema od sira

500 g krem sira

500 ml slatkog vrhnja za šlag

1 žlica instant pudinga od vanilije

šećer u prahu po ukusu

Preljev od malina

1/2 kg malina

2 dl vode

4 žlice šećera

1 paketić želatine

Postupak za biskvit

Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Prvo dobro izmiksati bjelanjke sa šećerom, zatim dodati jedan po jedan žumanjak, vodu i ulje, i polako miješajući žlicu po žlicu brašna pomiješanog s praškom za pecivo i bademima.

Krema

Izmiksati slatko vrhnje, kad bude skoro gotovo dodati šećer i instant puding. Dodati prethodno izmiksani krem sir.

Preljev

Maline prokuhati s 2 dl vode i šećerom. Umiješati želatinu koju smo prethodno pripremili prema uputama s pakiranja. Samo lagano ukuhamo i ne smije zakipjeti.

Slažemo biskvit, krema, pa preljev. Tortu je prije serviranja najbolje ostaviti preko noći u hladnjaku da se stegne.

POGLEDAJTE VIDEO: Western junaci na Velebitu: Upoznajte Đuru, Bepu i Đozefinu

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx