Antonio Kovačević ugostio je protukandidate u osječkom tjednu “Večere za 5”. Osvojio je 37 bodova i tako odnio ovotjednu pobjedu. Ruži i Kseniji je sve bilo super i dale su domaćinu ocjenu deset, Milan mu je dao devet bodova jer mu se nije svidjela dekoracija stola, a Damir osam bodova jer mu desert nije bio dovoljno sladak, a glavno jelo dovoljno slano. Popularnu emisiju možete pratiti na RTL-u, kao i na platformi Voyo.
Predjelo
Leti, leti lopta od perja (juha od fazana i junetine)
1⁄2 fazana
1⁄2 kg junetine od kosti
5 većih mrkvi
1 peršin
3 /4 celera
1 veća glavica crvenog luka
1⁄2 glavice cvjetače
Začini – vegeta, sol, papar
1⁄2 kg rezanaca
Očišćeno i oprano meso stavimo u lonac i dodamo oko 4 l vode. Kada zavri, pokupimo pjenu i dodamo očišćeno povrće i začine. Ostavimo da vrije na laganoj vatri oko 2 sata, zatim procijedimo i zakuhamo rezance. Juha je spremna za posluživanje.
Glavno jelo
Divlji gol u kotlu (kotlovina od divlje svinje)
4 kg mesa
2 glavice luka
1 kg krumpira
0,5 kg mrkve
Vrganji
Slatka paprika
Ljuta paprika
Sol
Senf
Meso izrezati u tanke šnicle, staviti u tanjur za kotlovinu i dinstati s malo vode dok meso ne omekša, zatim dodati sol, papriku i kuhati dok meso nije gotovo. U kotliću pored staviti krumpir, mrkvu i luk. Kada bude skuhano, izvaditi luk, mrkvu i krumpir te sve izblendati i dodati u kotlovinu da se zgusne.
Desert
Voćna utakmica (torta s jogurtom i voćem)
Sastojci za biskvit:
4 jaja
8 žlica šećera
4 žlice vode
12 žlica brašna
1⁄2 praška za pecivo
Izraditi jaja i dodati šećer, zatim dodavati po 1 žlicu vode, kada se sjedini, dodati
brašno i prašak za pecivo, izliti u kalup i peći na 200 stupnjeva oko 30 minuta.
Sastojci za fil:
3 želatine
3 jogurta
1⁄2 ml šlaga
malo limunske kiseline
200 gr šećera
1 preljev torte
Izraditi šećer i jogurt te zatim dodati šlag, otopiti želatinu u 12 žlica vode, a zatim ju sipati u fil.
Obložiti kalup s prozirnom folijom, staviti ananas, zatim izliti pola fila, na fil staviti koricu od pola biskvita, a na nju staviti breskve. Gore staviti ostatak fila i drugu polovicu biskvita. Ostaviti da se ohladi, izvaditi iz kalupa pa ukrasiti preljevom.