Francuzi im skreću pozornost na to da se krumpiri nisu sadili u tim dijelovima sve do 1735. godine, a i da je malo vjerojatno kako bi siromašni ribari trošili toliko masti na krumpir. Oni, naravno kažu da je pomfri nastao u Francuskoj.
Amerikance, pak, boli briga od kuda je pomfri, (sve dok Francuzi ne odbiju sudjelovati u invaziji na Irak pa "french fries" preimenuju u "freedom fries").
No bez obzira na porijeklo ovog "fast food" priloga, evo nekoliko trikova koja će vašem pomfritu dati novi ukus.
Igrajte se začinima
Pomfrit nije pomfrit bez soli. Ali koju vrstu izabrati, to je već vaš izbor. Napravite kombinacije začina i soli i dajte krompirićma zavodljivu aromu. Ćešnjak u prahu, mljevena paprika, kim, suhi začini u kombinaciji sa solju mogu biti odličan dodatak pomfritu. Uostalom, niti čips se ne prodaje samo slan...
Probajte različite umake
Nema ničeg lošeg u kombinaciji kečapa i pomfrita, ali zašto ne biste isprobali nešto drugačije? Dodajte kečapu malo ljute paprike i začine po želji i bit ćete oduševljeni okusom umaka. Ako ste ljubitelj majoneza, možete mu dodati isjeckani vlasac, karamelizirani luk, papar ili ribanu limunovu koru i dobili ste savršen pikantni umak.
Ne mora biti od krumpira
Pomfri se ne priprema jedino od krumpira. Svaka škrobna namirnica može biti osnova za pomfrit. Probajte pomfri od celera, batata (slatkog krumpira), korabe, mrkve... Izrežite ih na prutiće i pripremite kao i obični pomfri.
Isprobajte drugačije oblike
Ne morate komplicirati, ali to ne znači da morate držati samo uobičajenih prutića. Isjecite ih na deblje kolutove ili vrlo tanke da dobijete hrskave zalogaje. Režite ih rebrastim nožem (recimo za ciklu), u cik-cak liniji...
Spremajte na drugoj masnoći
Mnogi koriste biljno ulje zbog niske cijene i visoke točke dimljenja. Neke masnoće nisu pogodne za prženje, poput maslaca i ekstra djevičanskog maslinova ulja, no krumpirići prženi na svinjskoj ili pačjoj masti mogu biti vrlo ukusni.