Pita s kozjim sirom i blitvom: recept za pitu sa sirom i blitvom

Image

Blitva ima izuzetno hranjivo lišće, niskokalorično je, a bogato je je magnezijem, željezom i vitaminima B i C. Osim na lešo može se pripremiti i kao ukusno predjelo ili slani kolač.

25.3.2021.
11:52
VOYO logo

Sastojci za pitu sa sirom i blitvom:

Tijesto za pitu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20 dag brašna 10 dag maslaca ili margarina 1 žutanjak

20 dag blitve 15 dag svježeg sira 7 dag maslaca 3 jaja 2,5 dl svježeg vrhnja sol, papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema pite sa sirom i blitvom:

Umijesite tijesto tako da pomiješate brašno, sol i margarin narezan na kockice bez grudica pa dodajte žutanjak kako bi povezali smjesu. Po potrebi možete dodati malo mlake vode ako tijesto postane presuho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijesto oblikujte u kuglu, zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na minimalno 15 minuta.

Napravite nadjev tako što ćete blitvu narezati na tanke rezance i dinstajte na 5 dag maslaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zdjelici pomiješajte jaja i vrhnje i dodajte sol i papar, a u drugu posudu stavite usitnjeni kozji sir.

Razvaljajte tijesto, naražite 4 komada i utisnite u nauljene kalupe i pokrijte folijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite pitu sa sirom i blitvom 15 minuta na 200 celzija. Tada odstranite foliju i u svaki komad dodajte blitvu, usitnjeni kozji sir i zalijte smjesom jaja i vrhnja.

Pecite još 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo