Sastojci za pitu sa sirom i blitvom:
Tijesto za pitu:
20 dag brašna 10 dag maslaca ili margarina 1 žutanjak
20 dag blitve 15 dag svježeg sira 7 dag maslaca 3 jaja 2,5 dl svježeg vrhnja sol, papar
Priprema pite sa sirom i blitvom:
Umijesite tijesto tako da pomiješate brašno, sol i margarin narezan na kockice bez grudica pa dodajte žutanjak kako bi povezali smjesu. Po potrebi možete dodati malo mlake vode ako tijesto postane presuho.
Tijesto oblikujte u kuglu, zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na minimalno 15 minuta.
Napravite nadjev tako što ćete blitvu narezati na tanke rezance i dinstajte na 5 dag maslaca.
U zdjelici pomiješajte jaja i vrhnje i dodajte sol i papar, a u drugu posudu stavite usitnjeni kozji sir.
Razvaljajte tijesto, naražite 4 komada i utisnite u nauljene kalupe i pokrijte folijom.
Pecite pitu sa sirom i blitvom 15 minuta na 200 celzija. Tada odstranite foliju i u svaki komad dodajte blitvu, usitnjeni kozji sir i zalijte smjesom jaja i vrhnja.
Pecite još 20 minuta.