Pita s graškom, ricottom i lososom

Ricotta je vrsta talijanskog svježeg sira koji je u biti nusproizvod. Na jugu Italije ga uglavnom koriste u izradi slastica, no odličan je i za slana jela.

31.8.2012.
9:16
VOYO logo

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Namastite okrugli kalup za pitu. Na dno kalupa položite jednu koru za savijače, premažite je s malo maslaca ili ulja, pa na nju stavite drugu koru. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve kore, a zatim stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 8 minuta odnosno dok tijesto ne poprimi zlatnu boju.

Preostale sastojke pažljivo pomiješajte u posudi. Dobivenu smjesu istresite “košaricu” od tijesta, smanjite temperaturu pećnice na 160 °C te nastavite peći još otprilike pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslužite toplo.

http://www.slatkirecepti.com/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo