Piletina u umaku od jogurta, jabuka i grožđica

Jelo koje se vrlo brzo sprema, ukusno je i daje pomalo orijentalni okus. Jogurt će mesu dati mekoću i sočnost, a jabuke i grožđice slatkoću koja će se izvrsno spojiti s ljutim curryjem.

25.3.2010.
17:57
VOYO logo

Sastojci:

2 fileta bijelog mesa 1 glavica luka 1 žličica curry-ja 1 žlica grožđica 1 veća kisela jabuka 3 dl jogurta svježi peršin sol, papar maslinovo ulje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Piletinu narezati na kockice, začiniti paprom i solju, preliti maslinovim uljem i pustiti da odleži 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luk očistiti i usitniti, a jabuku oguliti i narezati na kockice.

Meso kratko popržiti na malo ulja pa izvaditi sa strane. Na isto ulje dodati luk i jabuke i dinstati dok ne omekšaju.

Dodati curry, grožđice i promiješati, pa nakon 5 minuta dodati jogurt.

Ubacite meso i kuhati na laganoj vatri dok ne omekša, a na kraju dodati malo peršina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslužite uz rižu i salatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo