Patlidžani s bademom i jetrice s bukovačama u vinu

Prepustite se pikantnom okusu juhe s curryjem. Prijeđite na patlidžane s bademom i šunkom kao predjelo. Nakon konkretnog uvoda, nepce iznenadite sočnim pilećim jetricama i rikulom salatom.

10.2.2011.
16:17
VOYO logo

Pikantna juha od mrkve Sastojci:

6 mrkvi srednje veličine narezanih na tanke kolutove, 2 šalice povrtnog temeljca 1 mala glavica luka 1/2 šalice sojinog mlijeka 2 žličice curryja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Mrkvu očistite i narežite na kolutiće, pa pomiješajtesve sastojke osim mlijeka. Kuhajte u pola litre vode dok mrkva ne omekša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada juhu stavite u mikser i dobro izmiješajte. Dodajte mlijeko i ponovo zagrijte, poslužite vruće uz preprženi kruh.

Prženi patlidžani s bademom Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1 manji patlidžan 50 g pšeničnog brašna 200 g mljevenih badema 2 jaja oko 50 gr sirove šunke (5 lista) 1 kiselo vrhnje mljeveni chilli sol ulje

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Patlidžan operite i narežite kolutiće debljine oko 1 cm. Posolite i ostavite da odstoji oko 15 minuta. Svaki komad uvaljajte u brašno, razmućena jaja, pa u mljevene bademe.

Zagrijte ulje i prepržite komade sa svake strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhnje pomiješajte s chillijem, pa slažite na svaki kolut pola lista šunke i vrhnja po izboru.

Pileća jetrica s bukovačama Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

500 g pileće jetrice 500 g bukovača glavica luka 200 ml kiselog vrhnja ulje sol, papar svježi peršin 2 žlice mlijeka prst bijelog vina

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jetricu operite i narežite na krupnije komade. Pomiješajte je s narezanim bukovačama i lukom, pa stavite u vatrostalnu posudu koju ste prethodno namazali uljem.

Posolite, poparite i dodajte usitnjeni peršin i prelijte vinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte vrhnje u kojeg ste umiješali mlijeko, prekrijte aluminijskom folijom i pecite 40 minuta na 180 stupnjeva.

Bogati tart sa šljivama Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

800 g šljiva 375 g brašna 170 g maslaca 380 g šećera 3 žumanjka 6 bjelanjaka

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjenasto umutite 80 g šećera, maslac i žumanjke, dodajte brašno i umijesite tijesto.

Šljive operite, prepolovite, očistite i poslažite po razvučenom tijestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulupajte čvrsti snijeg od bjelanjaka i 300 g šećera, rasporedite ga po šljivama i pecite u zagrijanoj pećnici 1 sat na temperaturi od 180 stupnjeva.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo