Pikantna juha od mrkve Sastojci:
6 mrkvi srednje veličine narezanih na tanke kolutove, 2 šalice povrtnog temeljca 1 mala glavica luka 1/2 šalice sojinog mlijeka 2 žličice curryja
Priprema:
Mrkvu očistite i narežite na kolutiće, pa pomiješajtesve sastojke osim mlijeka. Kuhajte u pola litre vode dok mrkva ne omekša.
Tada juhu stavite u mikser i dobro izmiješajte. Dodajte mlijeko i ponovo zagrijte, poslužite vruće uz preprženi kruh.
Prženi patlidžani s bademom Sastojci:
1 manji patlidžan 50 g pšeničnog brašna 200 g mljevenih badema 2 jaja oko 50 gr sirove šunke (5 lista) 1 kiselo vrhnje mljeveni chilli sol ulje
Priprema:
Patlidžan operite i narežite kolutiće debljine oko 1 cm. Posolite i ostavite da odstoji oko 15 minuta. Svaki komad uvaljajte u brašno, razmućena jaja, pa u mljevene bademe.
Zagrijte ulje i prepržite komade sa svake strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Vrhnje pomiješajte s chillijem, pa slažite na svaki kolut pola lista šunke i vrhnja po izboru.
Pileća jetrica s bukovačama Sastojci:
500 g pileće jetrice 500 g bukovača glavica luka 200 ml kiselog vrhnja ulje sol, papar svježi peršin 2 žlice mlijeka prst bijelog vina
Priprema:
Jetricu operite i narežite na krupnije komade. Pomiješajte je s narezanim bukovačama i lukom, pa stavite u vatrostalnu posudu koju ste prethodno namazali uljem.
Posolite, poparite i dodajte usitnjeni peršin i prelijte vinom.
Dodajte vrhnje u kojeg ste umiješali mlijeko, prekrijte aluminijskom folijom i pecite 40 minuta na 180 stupnjeva.
Bogati tart sa šljivama Sastojci:
800 g šljiva 375 g brašna 170 g maslaca 380 g šećera 3 žumanjka 6 bjelanjaka
Priprema:
Pjenasto umutite 80 g šećera, maslac i žumanjke, dodajte brašno i umijesite tijesto.
Šljive operite, prepolovite, očistite i poslažite po razvučenom tijestu.
Ulupajte čvrsti snijeg od bjelanjaka i 300 g šećera, rasporedite ga po šljivama i pecite u zagrijanoj pećnici 1 sat na temperaturi od 180 stupnjeva.