Paprike s krumpirima i mesom u umaku

Želite li uživati u pravom specijalitetu uzmite ribež u ruke i naribajte krumpire. Paprike napunjene smjesom krumpira zamirisat će po cijeloj kući.

18.11.2010.
15:22
VOYO logo

Punjene pečene paprike s krumpirom

Sastojci: 8 paprika 1 1/2 kg krumpira 2 glavice luka sol papar crvena paprika

kiselo vrhnje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upute:

1. Ogulite i naribajte krumpir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Sameljite luk i dodajte u krumpir.

3. Dodajte 1 1/2 žličicu soli, 2 žličice slatke crvene paprike i malo papra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Promiješajte.

5. Uključite pećnicu na 250 stupnja, neka se zagrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Napunite pripremljene paprike, posložite na namašćeni kalup za pečenje. Ostatak krumpira posložite oko paprika. Nemate li ga dovoljno naribajte dodatnu količinu.

6. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnja Celzijeva. Pecite oko 45 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. Poslužite s vrhnjem.

Sjeckano meso u umaku

Sastojci: 600 g telećih odrezaka 1 glavica luka 50 g maslaca 125 ml bijelog vina 200 ml slatkog vrhnja ½ limuna ½ žlice sjeckanog peršina sol i papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema: Teleće odreske narežemo na trakice, te začinimo solju i paprom. U tavi ugrijemo maslac, dodamo pripremljeno meso i kratko popržimo sa svih strana.

Zatim meso izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, malo posolimo i pržimo dok ne omekša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulijemo bijelo vino, poklopimo i sve zajedno pirjamo 3 do 4 minute.

Za to vrijeme od slatkog vrhnja istučemo šlag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tavu vratimo prženo meso, dodamo sok polovice limuna, tučeni šlag, sjeckani peršin i po potrebi začinimo solju i paprom.

Lagani desert s jabukama

Sastojci: 5 jabuka 2 puding - okus vanilije 1 vanilija šećer 100 ml vode 50 ml soka limuna 3 žlice smeđeg šećera 3 žlice mljevenih integralnih keksa 2 šake pahuljica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upute za pripremu:

1. Naribajte jabuke i prelijte sokom od limuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Prebacite u lonac. Dodajte vanilija šećer, šećer, dolijte vodu i pustite da zakuha.

3. Čim prokuha maknute s vatre i umiješajte puding kojeg ste razmutili u vrlo malo vode. Miješajte na laganoj vatri. Kad se zgusne pustite da se ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Smjesu razdijelite na dva dijela, u jedan umiješajte kekse i pahuljice.

5. Kalup neka bude uži i duguljast ili malen i okrugao. Obložite ga prozirnom folijom, istresite smjesu bez keksa i pahuljica i ostavite u hladnjaku 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Istresite i drugi dio smjese s keksima. Ostavite 2 sata u hladnjaku.

7. Izvadite iz hladnjaka. Istresite na odgovarajuću podlogu, maknite foliju i prelijte preljevom po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo