Rižu kuhajte u blago posoljenoj vodi, ali ne do kraja pa ju procijedite. Paprike operite, prepolovite ih po dužini i očistite od sjemenki i žilica.
Patlidžan narežite na kockice i popecite na rastopljenom maslacu. Kad tekućina koju je pustio patlidžan ispari, a on dobije lijepu boju, maknite ga s vatre i dodajte mu polu kuhanu rižu, kukuruz šećerac i parmezan.
Fant za punjenu papriku i sarmu pomiješajte sa 100 ml vode i ostavite neka odstoji. Dodajte ga pripremljenoj smjesi od riže i povrća, dobro promiješajte pa time punite paprike.
U 500 ml kipuće vode stavite povrtnu kocku i kratko prokuhajte uz dodatak pasirane rajčice, papra, šećera i limunova soka. Punjene paprike složite u širu posudu i ulijte juhu. Kuhajte ih oko 25 minuta, a potkraj kuhanja dodajte Gussnel kojeg ste umiješali u slatko vrhnje. Po potrebi začinite.
Paprike pospite naribanim sirom i peršinom, a uz njih poslužite pire od krumpira ili slani krumpir.
Ako želite, nadjevu dodajte 150 g šunke u ovitku narezane na kockice.
Izvor: Coolinarika.com