Papreno meksičko pečenje i zimska juha

Gusta zimska juha ugrijat će tijelo i svojim bogatim okusom otvoriti apetit. Nakon kratkog odmora, poslužite ukusna i pikantna pileća prsa na meksički način uz kuhanu i preprženu rižu.

3.2.2011.
13:30
VOYO logo

Gusta zimska juha Sastojci:

10 dag graha 10 dag leće 10 dag slanutka ili drugih mahunarki po želji 10 dag celerova korijena 10 dag mrkve 10 dag luka 1 češanj češnjaka 8 dag pelata ili 1 žlica pirea od rajčice maslinovo ulje 1 lovorov list vezica peršina sol, papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Grah i slanutak namočite preko noći. Stavite ih kuhati u drugu vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ulju propirjajte luk i češnjak, dodajte mrkvu narezanu na ploške i celer narezan na kocke. Pirjajte oko 15 minuta podlijevajući vodom u kojoj su se kuhale mahunarke.

Dodajte mahunarke bez vode, pelate narezane na kocke, ružmarin, lovor i začine. Zalijte vodom i kuhajte još oko 15 minuta. Pospite svježim peršinom.

Piletina na meksički Sastojci:

4 komada pilećih prsa bez kože i kostiju 3 žlice maslaca 1 žlica maslinovog ulja 75 ml brendija 3 češnja češnjaka 6 žlica sitno narezanih zelenih feferona 50 ml soka od naranče 1/4 šalice pinjola, prženih 4 kriške naranče sol i papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

U velikoj tavi zagrijte maslac i ulje na srednjoj temperaturi, dodati prsa i pirjati sa svake strane dok ne dobiju zlatnu boju. Začiniti solju i paprom po ukusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodati brendi i pažljivo zapaliti. Kada se plamen ugasi, dodati češnjak, feferone i umiješati sok od naranče. Smanjiti temperaturu i kuhati na laganoj vatri 25 minuta dok meso ne postane mekano i kuhano.

Izvaditi prsa i poslagati na topli pladanj, preliti umakom i ukrasiti pinjolima i narančom.

Poslužiti vruće uz kuhanu rižu i salatu po izboru.

Desertne kruške s preljevom Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4 tvrde kruške 1, 1/2 šalice šećera 375 ml vode 1/2 limuna, narezati na ploškice 1 štapić cimeta

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oguliti kruške, razrezati na pola po dužini i izvaditi jezgru. U velikom loncu na visokoj temperaturi zavreti šećer i vodu. Dodati kruške, plosnatom stranom prema dolje.

Dodati limun i štapić cimeta, pa smanjiti temperaturu na srednju. Polako kuhati 10 minuta dok kruške ne omekšaju. Skinuti s vatre, izvaditi limun i cimet.

Staviti kruške na pladanj, preliti sirupom i poslužiti uz sladoled od vanilije.

pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo