Mnogi ljudi ne mogu odoljeti piti s mesom jer kad je jednom probate, teško ćete se odlučiti za nešto drugo. Ovaj obrok savršen je za obiteljsku večeru ili doručak.
Domaća pita s mesom, pripremljena prema tradicionalnom receptu, bit će bolja od bilo koje koju možete kupiti u pekari. S mješavinom mljevenog mesa, luka, sira i jogurta, svaki zalogaj ove pite donosi pravi užitak.
Idealna je za sve prilike jer je ukusna i zasitna, a priprema vam neće oduzeti puno vremena.
Recept za pitu s mesom
Ova pita je hrskava izvana i sočna iznutra, a priprema je brza i jednostavna. Ukusna je i lako se pravi pa će vas oduševiti svojom jednostavnošću i okusom. Žena poznata po svom YouTube kanalu Bakina kuhinja podijelila je svoj recept za pitu s mesom.
Sastojci:
- 300 g mljevenog mesa
- glavica luka
- ulje ili mast
- papar
- 3 jaja
- 100 g sira
- 200 ml jogurta
- 300 ml ulja
- 500 g tankih kora
Priprema:
- Na ulju ili masti propržite nasjeckani luk pa dodajte mljeveno meso i popržite. Dodajte mljeveni papar.
- U tavu razbijte jaja, dodajte jogurt, sir, ulje i prašak za pecivo i izmiješajte dobro. U lim za pečenje stavite jednu koru, premažite uljem pa umočite tri kore u nadjev sira. Zatim ih poredajte jednu do druge.
- Uzmite tri kore koje ste premazali nadjevom sira, a na treću poredajte četvrtinu mesa pri dnu pa savijte rubove i uvijte u rolicu.
- Stavite u lim za pečenje preko onih kora. Tako napravite još tri rolice pa preko stavite tri kore premazane nadjevom od sira i jaja. Pecite na 200 stupnjeva oko 50 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO: Ako nešto Hrvati vole, onda je to meso: Liječnik upozorio na zdravstvene rizike