Špinat je savršeno zeleno povrće za bilo koji obrok, ali poznato je da ga je teško održavati svježim.
Ako lišće nije mokro, brzo će izblijedjeti i postati žuto ili smeđe kako dani prolaze. Čak i kada se čuva u hladnjaku, listovi se teško održe dulje od nekoliko dana, ali postoji rješenje.
Kako špinat traje duže
Jedna osoba je na Redditu napisala: "Konačno sam shvatila kako svježi špinat može duže trajati." Objasnila je da lišće treba odmah izvaditi iz originalnog pakiranja kako bi im se produžio rok trajanja. "Prebacivanje u plastičnu vrećicu s patentnim zatvaračem nakon kupnje i umetanje presavijenog papirnatog ubrusa smanjuje vlagu koja se skuplja u originalnoj vrećici. Ovako ostaje svjež tjednima kasnije umjesto da se pokvari kroz tjedan dana."
Za dodatnu svježinu, špinat se može oprati prije prebacivanja u plastičnu vrećicu s patentnim zatvaračem, ali mora se temeljito osušiti. To možete učiniti tako da lišće ocijedite u cjedilu prije nego što ih obrišete čistom kuhinjskom krpom. Nakon toga, presavijte papirnati ručnik u vrećicu sa zatvaračem i napunite je čistim, suhim špinatom.
Papirnati ubrus je ključan
Mnogi korisnici su otkrili svoje trikove za pohranu, a mnogi su se složili da odvajanje špinata na manje dijelove pomaže. Jedna osoba je odgovorila: "Kupila sam veću količinu svježeg špinata i podijelila ih u nekoliko manjih vrećica. Stavila sam nekoliko vrećica s označenim datumom u hladnjak. Također sam stavila nekoliko vrećica u zamrzivač bez papirnatih ubrusa. Smanjila sam količinu otpada tako da sam sretna."
Druga osoba je dodala: "Često sam bila frustrirana jer sam ga bacala svaki tjedan, ali moja kći voli špinat. Drago mi je da ovo funkcionira"
Prema riječima stručnjaka za skladištenje hrane, papirnati ubrus je najvažniji element ove metode za produljenje roka trajanja špinata. Objasnili su da je previše vlage primarni čimbenik zbog kojeg se špinat kvari u hladnjaku, no papir upija višak kako bi listovi ostali svježi i hrskavi, piše Express.co.uk.
POGLEDAJTE VIDEO: Jeste li znali da za apsorpciju željeza iz špinata s njime morate kombinirati limun?