DOBAR VAM TEK! /

Otkrivamo starinski recept za uštipke koji ne upijaju ulje: Ova ukusna slastica fenomenalnog je okusa i brzo se napravi

Image
Foto: Shutterstock

Donosimo vam stari recept za ovu ukusnu slasticu, ali i trik kako napraviti uštipke koji 'ne piju' ulje

13.1.2024.
17:10
Shutterstock
VOYO logo

Uštipci su najljepši doručak ili desert kojeg se mnogi rado sjećaju iz djetinjstva, a svaka domaćica imala je svoj tajni recept za ovu poslasticu, piše Kurir.

POGLEDAJTE VIDEO: Od slatkog meda preko ljutog ajvara do ukiseljenih krastavaca. Ljubica i Andrija vrijedno spremaju zimnicu: 'Mi smo skladan tim'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donosimo vam stari recept za ovu ukusnu slasticu, ali i trik kako napraviti uštipke koji "ne piju" ulje.

Image
RAZMISLITE JOŠ JEDNOM /

Nikad ne bacajte ulje iz riblje konzerve: Koriste ga čak i poznati kuhari iz ovog razloga

Image
RAZMISLITE JOŠ JEDNOM /

Nikad ne bacajte ulje iz riblje konzerve: Koriste ga čak i poznati kuhari iz ovog razloga

Sastojci:

  • 250 ml kiselog mlijeka,
  • 4 jaja,
Image
Foto: Shutterstock

Donosimo vam stari recept za ovu ukusnu slasticu, ali i trik kako napraviti uštipke koji 'ne piju' ulje.

  • 12 žlica bijelog brašna,
  • 10 g praška za pecivo,
  • 2 dl ulja

Priprema:

Umutite jaja ohlađena na sobnoj temperaturi i pomiješajte ih s kiselim mlijekom. Dobro izmiješajte, pa jajima s kiselim mlijekom postepeno dodajte brašno i to žlicu po žlicu i prašak za pecivo. Ostavite da stoji oko deset minuta i promiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte ulje u dubljoj posudi za pečenje ili u tavi. Ulje mora biti vruće kako se uštipci ne bi "napili" ulja.

Žlicom vadite uštipke i pecite ih dok ne pozlate. U posudi ne smije biti "gužva" kako se ne bi snizila temperatura ulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo