DOBAR VAM TEK! / Otkrivamo starinski recept za uštipke koji ne upijaju ulje: Ova ukusna slastica fenomenalnog je okusa i brzo se napravi

Image
Foto: Shutterstock

Donosimo vam stari recept za ovu ukusnu slasticu, ali i trik kako napraviti uštipke koji 'ne piju' ulje

13.1.2024.
17:10
Shutterstock
VOYO logo

Uštipci su najljepši doručak ili desert kojeg se mnogi rado sjećaju iz djetinjstva, a svaka domaćica imala je svoj tajni recept za ovu poslasticu, piše Kurir.

POGLEDAJTE VIDEO: Od slatkog meda preko ljutog ajvara do ukiseljenih krastavaca. Ljubica i Andrija vrijedno spremaju zimnicu: 'Mi smo skladan tim'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donosimo vam stari recept za ovu ukusnu slasticu, ali i trik kako napraviti uštipke koji "ne piju" ulje.

Image
RAZMISLITE JOŠ JEDNOM /

Nikad ne bacajte ulje iz riblje konzerve: Koriste ga čak i poznati kuhari iz ovog razloga

Image
RAZMISLITE JOŠ JEDNOM /

Nikad ne bacajte ulje iz riblje konzerve: Koriste ga čak i poznati kuhari iz ovog razloga

Sastojci:

  • 250 ml kiselog mlijeka,
  • 4 jaja,
Image
Foto: Shutterstock

Donosimo vam stari recept za ovu ukusnu slasticu, ali i trik kako napraviti uštipke koji 'ne piju' ulje.

  • 12 žlica bijelog brašna,
  • 10 g praška za pecivo,
  • 2 dl ulja

Priprema:

Umutite jaja ohlađena na sobnoj temperaturi i pomiješajte ih s kiselim mlijekom. Dobro izmiješajte, pa jajima s kiselim mlijekom postepeno dodajte brašno i to žlicu po žlicu i prašak za pecivo. Ostavite da stoji oko deset minuta i promiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte ulje u dubljoj posudi za pečenje ili u tavi. Ulje mora biti vruće kako se uštipci ne bi "napili" ulja.

Žlicom vadite uštipke i pecite ih dok ne pozlate. U posudi ne smije biti "gužva" kako se ne bi snizila temperatura ulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo