Uštipci su najljepši doručak ili desert kojeg se mnogi rado sjećaju iz djetinjstva, a svaka domaćica imala je svoj tajni recept za ovu poslasticu, piše Kurir.
POGLEDAJTE VIDEO: Od slatkog meda preko ljutog ajvara do ukiseljenih krastavaca. Ljubica i Andrija vrijedno spremaju zimnicu: 'Mi smo skladan tim'
Donosimo vam stari recept za ovu ukusnu slasticu, ali i trik kako napraviti uštipke koji "ne piju" ulje.
Sastojci:
- 250 ml kiselog mlijeka,
- 4 jaja,
Donosimo vam stari recept za ovu ukusnu slasticu, ali i trik kako napraviti uštipke koji 'ne piju' ulje.
- 12 žlica bijelog brašna,
- 10 g praška za pecivo,
- 2 dl ulja
Priprema:
Umutite jaja ohlađena na sobnoj temperaturi i pomiješajte ih s kiselim mlijekom. Dobro izmiješajte, pa jajima s kiselim mlijekom postepeno dodajte brašno i to žlicu po žlicu i prašak za pecivo. Ostavite da stoji oko deset minuta i promiješajte.
Zagrijte ulje u dubljoj posudi za pečenje ili u tavi. Ulje mora biti vruće kako se uštipci ne bi "napili" ulja.
Žlicom vadite uštipke i pecite ih dok ne pozlate. U posudi ne smije biti "gužva" kako se ne bi snizila temperatura ulja.