ZASTRAŠUJUĆI PRIZOR / Jeste li znali da brašno trebate držati u hladnjaku? 'Kad sam podignula poklopac, te stvari su gmizale po brašnu'

Image
Foto: TikTok

Dr. Niamh se šokirala kada je otvorila brašno kako bi napravila kolače i zapitala se kakve su to smeđe mrlje u njemu

10.1.2024.
16:22
TikTok
VOYO logo

Irska pedijatrica i tiktokerica dr. Niamh ostala je užasnuta kada je shvatila važan razlog zašto bi trebala držati brašno u hladnjaku. Naime, brašno je ključni sastojak nekih od najukusnijih slastica, ali jeste li znali da ga ne biste trebali spremati u kuhinjski ormarić ili na policu, piše The Mirror.

POGLEDAJTE VIDEO: Cijene pšenice i brašna 50% niže nego lani, a jedemo nikad skuplji kruh. Hoće li pojeftiniti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. Niamh se šokirala kada je otvorila brašno kako bi napravila kolače i zapitala se kakve su to smeđe mrlje u njemu. Ono je bilo pohranjeno u hermetički zatvorenoj posudi, pa se zbunjeno pitala kako je išta moglo dospjeti u staklenku. Bila je još više užasnuta kad je vidjela da se mrlje kreću naokolo.

Image
ŠTO JE ZOONOZA? /

Oprezno sa suhomesnatim, vreba opasnost od zaraze! Epidemiologinja upozorava: Problem su simptomi, svi ih pomiješaju

Image
ŠTO JE ZOONOZA? /

Oprezno sa suhomesnatim, vreba opasnost od zaraze! Epidemiologinja upozorava: Problem su simptomi, svi ih pomiješaju

Dr. Niamh je naslovila svoj video od kojeg se diže želudac: "Koji vrag?".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htjela sam ispeći božićne kolače i primijetila sam nekoliko smeđih mrlja u brašnu i kad sam podignula poklopac, te stvari su gmizale po brašnu. Što? Dovraga! Što se događa? Nikad više neću peći, očito. Ovo je hermetički zatvorena posuda! Kako su te stvari dospjele ovamo?", istaknula je pedijatrica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U komentarima je netko istaknuo da je to brašni žižak. Iz organizacije Pest Defense objasnili su: "Grinja i žižak česti su kuhinjski štetnici koji se često nalaze u smočnicama i ormarićima za suhu hranu. Oni uspijevaju u mračnim i vlažnim uvjetima, s vaš kuhinjski ormarić savršeno je tlo za njihovo razmnožavanje".

Imaju ljuske ili dlake na tijelu

Također su otkrili da su "žižaci veći od grinja pa ih je lakše uočiti", a opisali su ih kao "tamnijeg tijela" i "smeđeg". "Oni su oblik kornjaša pa su vitki i ovalnog oblika, s ljuskama ili sjajnim dlakama na tijelu", objasnili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U komentarima je jedan pratitelj, koji je već iskusio invaziju žižaka napisao: "Zato sada držim svoje brašno u hladnjaku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz portala AllRecipes savjetovali su: "Ako imate mjesta u hladnjaku, to može biti najbolje mjesto za pohranjivanje brašna, budući da će spriječiti užeglost, a samo četiri dana u hladnjaku također će ubiti sve moguće štetočine".

"Kada sam prvi put otkrila žižake, moja duša je doslovno napustila moje tijelo", komentirala je jedna pratiteljica. "Njihova jajašca su bila u brašnu kad ste ga kupili. Kako biste ih spriječili, stavite svoj novi paket brašna u hladnjak na nekoliko dana. Zatim ga spremite u ormarić", dodala je druga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo