OMILJENO / Objavljena lista najpopularnijih pića po zemljama: Evo što Hrvati vole najviše piti, a tome ne mogu odoljeti ni naši susjedi

Image
Foto: Shutterstock

Vjerojatno ćete pretpostaviti koje je omiljeno piće u Hrvatskoj, ali iznenadit će vas da isto vole piti i susjedne zemlje

12.9.2023.
12:50
Shutterstock
Play logo

Hrvatima su omiljena pića rakija i pelinkovac, a popularnu rakiju vole piti i u Albaniji, Bugarskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini. Uz rakiju se za Bosnu i Hercegovinu još navodi i kava.

shimmer fallback
shimmer fallback

Tko voli kavu i čaj

Kava je najpopularnije piće i u Alžiru, Etiopiji, Saudijskoj Arabiji, Australiji i SAD-u gdje se uz kave navodi i Coca Cola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čaj se najviše pije u Kini, Indiji, Turskoj i Velikoj Britaniji, ali i Japanu gdje je uz čaj popularno i tradicionalno piće sake. Na Tajvanu je najpopularniji "bubble tea", a u Egiptu crni čaj.

Image
ŽELUDAC NA CENTRIFUGI /

I vi ga naručujete u kafiću, ali više vam neće pasti na pamet: Vjerovali ili ne, ima bakterija više nego WC školjka!

Rum je izbor na Antigvi i Barbudi i u Venezueli, vino u Argentini, pivo u Belgiji, mojito i cuba libre na Kubi, a jabučno vino i džin u Engleskoj. Francuzi preferiraju šampanjac i crveno vino, Nijemci lager, Grci uzo, Mađari voćnu rakiju palinku, a Irci poznato pivo Guinness.

Tekila je najpopularnije piće u Meksiko, votka u Poljskoj, a piña colada u Portoriku. Sangrija je na prvom mjestu u Španjolskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

POGLEDAJTE VIDEO: Rakija se ove godine peče na sve strane

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo