Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
NE ZNATE NI TIJESTO SKUHATI: /

Ne kažemo to mi, poznati chef tvrdi da radite čak pet kardinalnih pogrešaka

Nije fora samo baciti tijesto u vodu i čekati da se skuha

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Tjesteninu je najlakše i najbrže napraviti, stoga ne čudi da se jela s njom u glavnoj ulozi često nalaze na stolu zaposlenih ljudi. No, jeste li sigurni da je pripremate najbolje što znate? Australski chef Dario Manca k'o iz rukava je pobrojao čak pet pogrešaka koje ljudi rade kuhajući tjesteninu u kućnoj radinosti.

stavljanje umaka na tjesteninu - treba upravo obrnuto; kada se tijesto skuha, prebacite ga u posudu s umakom i pustite da upije aromu.

prekuhavanje tjestenine - najčešća pogreška; treba je izvaditi dvije minute prije preporučenog vremena kuhanja, a proces će se dovršiti dok "leži" u umaku.

stavljanje slanine u carbonaru - ono što vidite u carbonari iz restorana nije špek, već talijansko meso guancinale.

kušanje na samom kraju - chefovi cijelo vrijeme probavaju tjesteninu kako bi okus bio optimalan na kraju.

nesoljenje vode na vrijeme - najbolje je posoliti vodu prije dodavanja tjestenine, a ne tijekom kuhanja.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike