Tjesteninu je najlakše i najbrže napraviti, stoga ne čudi da se jela s njom u glavnoj ulozi često nalaze na stolu zaposlenih ljudi. No, jeste li sigurni da je pripremate najbolje što znate? Australski chef Dario Manca k'o iz rukava je pobrojao čak pet pogrešaka koje ljudi rade kuhajući tjesteninu u kućnoj radinosti.
Seafood italian pasta dish with octopus in tomato sauce
- stavljanje umaka na tjesteninu - treba upravo obrnuto; kada se tijesto skuha, prebacite ga u posudu s umakom i pustite da upije aromu.
- prekuhavanje tjestenine - najčešća pogreška; treba je izvaditi dvije minute prije preporučenog vremena kuhanja, a proces će se dovršiti dok "leži" u umaku.
- stavljanje slanine u carbonaru - ono što vidite u carbonari iz restorana nije špek, već talijansko meso guancinale.
- kušanje na samom kraju - chefovi cijelo vrijeme probavaju tjesteninu kako bi okus bio optimalan na kraju.
- nesoljenje vode na vrijeme - najbolje je posoliti vodu prije dodavanja tjestenine, a ne tijekom kuhanja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa