Mnogi ljudi kruh ostavljaju na kuhinjskom pultu, u kutiji za kruh ili kuhinjskom ormariću, a pritom ga drže u papirnatoj ili plastičnoj vrećici. To je pogreška zbog koje se on brzo osuši i upljesnivi.
Vrećica će polako, ali sigurno osušiti kruh, a sobna temperatura idealna je za razvoj bakterija i gljivica. Plus ako štrucu ostavljate u kuhinji na mjestima na kojima može doći u kontakt s vodom, pokvarit će se još brže.
Dva savjeta za uvijek svjež kruh
Najbolje je rješenje, koliko god vam možda blesavo zvučalo, da stavite kruh u zamrzivač. Tako ćete uvijek imati svježu štrucu, a možete je odmrznuti na dva načina:
1. Ako vam treba odmah, izvadite zamrznuti kruh, stavite ga u aluminijsku foliju i zagrijte u pećnici.
2. Ako želite svjež kruh za ujutro, izvadite ga prije spavanja i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa. Ujutro će okus biti kao da ste ga tek kupili u pekarnici.