NE, RIŽA SE TAKO NE KUHA: /

Griješite u koracima i zato vam se lijepi. Ovaj redoslijed dobro zapamtite!

Image
Foto: Shutterstock

Mislite da ju je dovoljno ubaciti u lonac vode i pustiti da na vatri omekša? Kakva zabluda!

30.8.2019.
16:40
Shutterstock
VOYO logo

Jednostavna priprema ove namirnice čini je omiljenim prilogom, ali svejedno je neki ljudi pogrešno pripremaju. Evo savjeta kako rižu skuhati pravilno te iz nje izvući maksimum okusa i kvalitete.

Image
STRUČNJACI PREKLINJU - NE RADITE OVO PILETINI! /

Grozna pogreška u pripremi zbog koje riskirate zdravlje

Image
STRUČNJACI PREKLINJU - NE RADITE OVO PILETINI! /

Grozna pogreška u pripremi zbog koje riskirate zdravlje

Prepržiti pa tek onda zakuhati

Prije svega, važno je da sirovu rižu ne stavljate u hladnu vodu jer će tako ispasti gnjecava i ljepljiva. Umjesto toga, potrebno ju je prvo malo prepržiti na ulju. Vodu zasebno zakuhajte u drugom loncu pa njome prelijte rižu. Svoj prilog začinite prema ukusu i kuhajte uz povremeno miješanje dok voda ne ispari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važno je pripaziti i na omjer riže i vode. Dakle, na jednu šalicu riže idu dvije šalice vode. Pri kraju kuhanja dodajte malo maslaca, koji će riži dati poseban sjaj, a okus će biti puniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo