NAJJEDNOSTAVNIJE IKAD / Slavni kuhar Jamie Oliver podijelio svoj recept za domaći kruh i odmah postao viralan: Ovo mogu i početnici

Image
Foto: Facebook

Za pripremu domaćeg kruha trebat će vam 45 minuta, a od sastojaka se mogu napraviti dva kruha

2.6.2023.
18:06
Facebook
Play logo

Poznati britanski kuhar Jamie Oliver je podijelio snimku u kojoj je pokazao kako priprema domaći kruh od samo dva sastojka. Na društvenim mrežama je pokazao kako lako i brzo možete napraviti kruh od onoga što imate doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od sastojaka vam treba 7 grama suhog kvasca i kilogram oštrog brašna. Za ovaj recept vam nije potrebno mnogo novca. Treba vam 45 minuta za pripremu, a od sastojaka se mogu napraviti dva kruha.

Recept ide ovako: Najprije u veću posudu stavite kvasac. Zatim u nju ulite 650 ml mlake vode i miješajte vilicom nekoliko minuta. Dodaje se većina brašna i pola žličice morske soli. Vilicom se treba miješati dok se tijesto ne zgusne. Čistim rukama se napravi loptica od tijesta, a ako je potrebno doda se još brašna.

Image
JAMIE OLIVER IMA ODLIČAN TRIK ZA NAMIRNICU KOJA SE BRZO KVARI: /

'Osim što će vam dulje trajati, ovako će biti i ukusnija'

Image
JAMIE OLIVER IMA ODLIČAN TRIK ZA NAMIRNICU KOJA SE BRZO KVARI: /

'Osim što će vam dulje trajati, ovako će biti i ukusnija'

Nakon što stavite tijesto na površinu posutu brašnom, mijesite ga i razvlačite pet minuta. Kada postane elastično stavite brašno na ruke i ponovo napravite lopticu. Stavite ga u posudu, po vrhu pospite brašno i pokrijte čistom i vlažnom kuhinjskom krpom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavite tijesto da naraste, oko sat i 30 minuta. Trebalo bi biti na toplom, da postane dvostruko veće. Kuhar kaže da pažljivo oblikujete kruh te ga pečete 35 minuta. Trebalo bi dobiti lijepu zlatnu boju, a ovako pripremljen kruh može se jesti uz ručak ili se koristiti za pripremu sendiviča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

"Kuhanje može biti dobro za dušu, a pravljenje kruha je tako korisna, terapeutska, taktilna stvar. Bit ćete ponosni na sebe kada ga izrežete. Od jednog jednostavnog recepta za kruh kao što je ovaj, postoji milijun stvari koje možete napraviti. Možete napraviti veliki kruh ili manji. Budite kreativni. Možete eksperimentirati i s brašnom. Možete koristiti integralno, raženo ili mješavinu nekoliko različitih vrsta. Osim toga, kruh možete pripremati s djecom. Svidjet će im se", kazao je Jamie.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo