Voće i povrće ne mogu dugo stajati pa, ako ih ne iskoristite u određenome roku, ne preostaje vam drugo nego baciti trule plodove. Jedna namirnica osobito je ranjiva na kvarenje, a da stvar bude gora, ne možete je koristiti u velikim količinama.
Rješenje je - zamrzavanje
Slavni kuhar Jamie Oliver otkrio je jedan koristan trik kojim ćete spriječiti bacanje namirnica, ali i postići intenzivniji okus kuhanih jela. U svojoj objavi na Facebooku raspisao se o svježim čili papričicama i otkrio kako da ih čuvate bez da se na njih uhvati plijesan ili da postanu trule.
"Pohranite ih u plastičnu posudu i zamrznite! Bez brige, ne morate ih vaditi nekoliko sati prije kuhanja da se odmrznu - uzmite ih iz posude dok pripremate jelo i samo naribajte", savjetuje ovaj chef.
Trik za bolji okus jela
"Odličan trik za čuvanje papričica koje se u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi brzo kvare. Kada ih zamrznete i potom izravno naribate u jelo, okus će biti intenzivniji", napisao je Oliver.
Njegova je objava odmah prikupila hrpu lajkova i komentara, a neki su njegovi pratitelji otkrili kako istu metodu koriste i za đumbir te češnjak, prenosi Daily Star.