Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
JAMIE OLIVER OTKRIO TRIK S LUKOM KOJI MIJENJA SVE ŠTO STE ZNALI O KUHANJU: /

'Jelo je nakon toga neusporedivo finije'

Luk će vašim jelima odsad dati samo finu aromu, bez žestine i neugodnih mirisa

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Svjetski priznati chef Jamie Oliver otkrio je kako domaća jela učiniti još ukusnijima s jednostavnim trikom koji ćete zajamčeno isprobati već danas. Ovaj kuhar objasnio je na koji se način možete riješiti žestine luka i učiniti ga mnogo blažim.

Pokazujući svoj trik na Instagramu, Oliver je napisao: "Uvijek isperem nasjeckani luk prije kuhanja. Tako on postaje blaži, a vlaga od pranja dodaje mu posebnu slatkoću tijekom kuhanja."

S vodom odlazi sva gorčina

Oštar miris i gorak okus rezultat su sumpornih spojeva i tiosulfinata u luku. Ali on se pojavljuje tek nakon što izrežete luk. Dakle, kada to učinite, luk aktivira svoj obrambeni sustav temeljen na sumporu, koji odbija insekte i druge životinje kako ga ne bi pojele.

Ispiranjem sumpornih spojeva iz luka uklanjate veliki dio gorčine i on će vašim jelima dati samo finu aromu, bez žestine i neugodnih mirisa, prenosi Mirror.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike