Namaz od jetrica i curryja te pikantna kokoš na indijski

Okrijepite se juhom od povrća uz dodatak tvrdog sira, koji će juhi dati okus prave gurmanske poslastice. Tada se počastite okusima Indije, namazom od jetrica i curryja, te pikantnom kokoši.

9.6.2011.
15:32
VOYO logo

Domaća juha od povrća i sira Sastojci:

1 kg povrća po želji 0,5 dl maslinovog ulja sol i papar tvrdi sir (parmezan, Grana Padano ili paški)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Na ulju pirjati sitno narezani luk te nakon 5 minuta dodati narezano povrće, ovisno o tvrdoći (mrkva, celer, krumpir, mahune, tikvice, bob, grašak i sl.), pa sve pirjati 10 minuta. Podliti vodom, začiniti solju i paprom i kuhati dok povrće ne omekša. Dodati začine te sitno tijesto. U tanjur naribati sir i preliti juhom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namaz od jetrica i curryja Sastojci:

170 g pilećih jetrica 1 veća glavica luka, sitno nasjeckana 1 žličica curryja 150 ml hladne vode 1 kocka kokošje juhe 25 g krušnih mrvica sok od pola limuna sol, papar

Priprema:

U litru vode dodati kocku juhe, jetrica, luk i curry, pa kuhati dok voda ne prokuha. Nakon toga kuhati još 15 minuta i pustiti da se malo ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U smjesu dodati krušne mrvice, sol, papar i limunov sok. Miksati mikserom dok smjesa ne postane glatka.

Namaz ohladiti u hladnjaku pa poslužiti s tostom, krekerima ili toplim kruhom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pikantna kokoš na indijski način Sastojci: 1 kg kokoši 2 glavice luka 2 češnja češnjaka sol, papar curry, po želji ulje ili maslac

Priprema:

Očišćenu i opranu kokoš narezati na komade kao za paprikaš. U posudi ugrijati malo masnoće, staviti meso i posuti polovicom količine curryja. Promiješati i meso prepržiti sa svih strana dok ne dobije zlatno rumenu boju.

Dodati usitnjeni češnjak i usitnjeni luk, posoliti i popapriti. Dodati po potrebi malo masnoće, poklopiti i pirjati uz dodavanje malo vode dok meso ne omekša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meso poslužiti uz kuhanu rižu ili tjesteninu. Po želji možete poslužiti i malo vrhnja, ukoliko ne volite pikantno.

Domaće karamele Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5 šalica šećera 1 šalica vode 6 žlica maslaca 1 šalica vrhnja

Priprema:

Usuti šećer u lonac, uliti vodu tako da klizi po rubu lonca, tako ćete izbjeći svako prskanje šećernih kristalića po rubovima.

Neka prokuha pa ostaviti na najvećoj vatri dok smjesa ne dobije boju jantara. Ugasiti vatru pa drvenom kuhačom umiješati maslac i vrhnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izliti u plići kalup obložen namašćenim papirom i pustiti da se smjesa ohladi.

Stvrdnute karamele isjeći na kvadratiće i poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo