Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking čine 2400 stranica u šest poglavlja, koji će se naći u prodaji od 1. prosinca.
Najavljena je i kao najveća i najskuplja kuharica do sada, a moći će se kupiti za 625 dolara.
Bogato ilustrirana knjiga vodi čitatelja putem tisuće izvornih slika potkrijepljene tekstom i objašnjenjima i na elegantan način pokazuje da znanost i tehnologija mogu biti potpuno jasne i privlačne.
Ovaj detaljan i opširan vodič kroz umjetnost i znanost kulinarstva, dizajniran je kako bi čitatelje podučio osnovnim trikovima molekularne gastronomije, poput izrade pjenica i korištenje tekućeg dušika, na pravilan i siguran način.
Brojni autori koji su sudjelovali u stvaranju ove fascinantne kuharice pojašnjavaju svaki detalj pripreme namirnica i kuhanja.
Tako se u pojedinim poglavljima osvrću i na važnost pravilnog rezanja mesa, pojašnjavaju fizikalna svojstva vatre i vode, konzerviranje hrane, govore o tehnikama kuhanja te o opremi koja je potrebna.
Jedno poglavlje posvećeno je održavanju higijene u kuhinji a donose i dio povijesti kulinarstva.
Za sve ljubitelje gastronomije i one koji uživaju u spravljanju jela, ova kuharica uvelike će promijeniti pogled na kuhanje.