Hrskava slanina omiljena je među ljubiteljima ove delikatese. A slaninu je moguće dobiti "toliko hrskavu da puca", piše Express.
Jedan je korisnik Reddita tražio savjet kako slaninu učiniti ultrahrskavom do te mjere da se lako može prelomiti na pola. "Isprobao sam šest recepata za dobivanje hrskave slanine, ali nijedan do sada nije uspio. Imate li vi nekakav savjet?", priupitao je.
Korisnici Reddita dali su mu svoje savjete, a među njima istaknuo se jedan recept za koji ne treba koristiti pećnicu.
"Stavim hladnu slaninu u hladnu tavu, smanjim vatru i zatim poklopim tavu. Tako se slanina kuha na pari, što zvuči glupo, ali topi se masnoća i započinje proces kuhanja bez spaljivanja rubova", napisao je reditor.
Hrskava slanina iz pećnice
"Kada se otopi pristojna količina masnoće, ali je sve još uvijek ružičasto, dignem poklopac s tave, podižem temperaturu na srednju i okrećem slaninu, vrteći otopljenu masnoću uokolo, zapravo zalijevam ukusnu slaninu vlastitom masnoćom. Pržite do željene hrskavosti", otkrio je.
Drugi je reditor dao dobar savjet za spravljanje hrskave slanine u pećnici.
"Za mene je najbolji način da bude hrskava stavljanje u pećnicu umjesto da se prži na štednjaku", kazao je.
"Uzmite pleh, a zatim i rešetku za hlađenje kolačića te na nju stavite slaninu i tada će sva masnoća otkapati pa će postati puno hrskavija", otkrio je.
POGLEDAJTE VIDEO: Kava je najviše poskupjela u Hrvatskoj, a mogla bi i još. Provjerili smo koliko ćete je plaćati u kafiću