a mnogi to rade / Dijetetičarka upozorava da slaninu nikad ne biste trebali pripremati na ovaj način: 'Može doći do trovanja'

Image
Foto: Shutterstock

Pripravom slanine u fritezi riskirate da neki njeni dijelovi budu sirovi, što bi moglo dovesti do trovanja

2.11.2023.
13:34
Shutterstock
VOYO logo

Dijetetičarka Brenda Peralta otkrila je zašto možda nije dobra ideja staviti slaninu u fritezu. Čak je rekla da biste mogli biti u opasnosti jer se neće dovoljno termički obraditi, piše Daily Star.

POGLEDAJTE VIDEO: Bili smo na izboru za princezu pušnice. U zavidnoj konkurenciji slanine, pobjedu je odnijela najteža

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Friteze na vruć zrak su trenutno nedvojbeno jedan od najpopularnijih uređaja za spremanje hrane. No, unatoč tome što su vrlo popularne, nije ih najbolje koristiti za svaku hranu.

Image
OVO MIJENJA SVE /

Točna količina jaja koju odrasla osoba smije pojesti, a da joj ne skoči kolesterol: Raskrinkan je i mit o žumanjku!

Image
OVO MIJENJA SVE /

Točna količina jaja koju odrasla osoba smije pojesti, a da joj ne skoči kolesterol: Raskrinkan je i mit o žumanjku!

Dijetetičarka Brenda otkrila je zašto slaninu ne biste trebali staviti u fritezu. To, će naime, izazvati kaos u kuhinji jer se ta namirnica neće pravilno ispeći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je masna hrana, a kada se spravlja u fritezi, mast može kapati dolje i uzrokovati dim ili prskanje. To može otežati ravnomjerno pečenje slanine, a također može proizvesti puno dima i smrada", rekla je Brenda za Yahoo.

Image
Foto: Shutterstock

Pripravom slanine u fritezi riskirate da neki njeni dijelovi budu sirovi, što bi moglo dovesti do trovanja.

Mogli biste se otrovati hranom

Ona je pojasnila da to zapravo znači da riskirate da neki dijelovi slanine budu sirovi, što bi moglo dovesti do trovanja hranom. Friteza, također, postaje opasna za korištenje jer u njoj mogu nastati naslage masti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Traka slanine mala je i osjetljiva hrana i može je biti teško okrenuti ili izvaditi iz košarice friteze bez lomljenja", dodala je Brenda te je opomenula da pripazite koliko hrane stavljate u malu košaru friteze.

"Košara friteze možda neće biti dovoljno velika da u nju stane velika količina slanine. Ovo može otežati kuhanje puno slanine odjednom, što može biti nezgodno ako kuhate za grupu", istaknula je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo