- 400 g dimljenih kobasica
- 7 jaja
- 600 g krumpira
- 400 g batata
- 400 g mileram vrhnja
- 150 g maslaca
- Sol, papar
Četiri jaja stavite kuhati. Kada su tvrdo kuhana, očistite ih. Krumpir stavite kuhati u kori. Kada je kuhan na pola, ocijedite ga od vode i pustite da se malo ohladi. Sada ga ogulite i narežite na ploške. Batat također ogulite od kore, narežite na ploške te ga prokuhajte u kipućoj vodi desetak minuta. Kobasice prokuhajte u vodi pet minuta. Lim za pečenje namažite maslacem. Slažite u lim na dno stavite polovicu kuhanog krumpira i batata. Posolite ga lagano i popaprite po želji. Na krumpir slažite jaja narezana na ploške i na njih dodajte kobasice narezana na ploške. Na vrh stavite ostatak krumpira i batata pa ga ponovno lagano posolite i popaprite po želji. Mileram dobro razmutite s preostalim jajima i prelijte preko krumpira. Stavite peći u pećnicu na 180°C 40 minuta. Kada je gotovo, pustite da odstoji 15 minuta pa servirajte.
DOMAĆE I TRADICIONALNO SA ŠPIČEKOM BY SPAR gledajte OVDJE!
Sadržaj donosi SPAR Hrvatska.