DOMAĆE I TRADICIONALNO SA ŠPIČEKOM, BY SPAR /

Musaka od dimljenih kobasica, batata i krumpira zalivena sa mlijekom i jajima

Image
26.4.2023.
15:24
VOYO logo
  • 400 g dimljenih kobasica
  • 7 jaja
  •  600 g krumpira
  • 400 g batata
  • 400 g mileram vrhnja
  • 150 g maslaca
  • Sol, papar

Četiri  jaja stavite kuhati. Kada su tvrdo kuhana, očistite ih. Krumpir stavite kuhati u kori. Kada je kuhan na pola, ocijedite ga od vode i pustite da se malo ohladi. Sada ga ogulite i narežite na ploške.  Batat također ogulite od kore, narežite na ploške te ga prokuhajte u kipućoj vodi desetak minuta. Kobasice prokuhajte u vodi pet minuta. Lim za pečenje namažite maslacem. Slažite u lim na dno stavite polovicu kuhanog krumpira i batata. Posolite ga lagano i popaprite po želji. Na krumpir slažite jaja narezana na ploške i na njih dodajte kobasice narezana na ploške. Na vrh stavite ostatak krumpira i batata pa ga ponovno lagano posolite i popaprite po želji. Mileram dobro razmutite s preostalim jajima i prelijte preko krumpira. Stavite peći u pećnicu na 180°C 40 minuta. Kada je gotovo, pustite da odstoji 15 minuta pa servirajte.

DOMAĆE I TRADICIONALNO SA ŠPIČEKOM BY SPAR gledajte OVDJE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Sadržaj donosi SPAR Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo