DOMAĆE I TRADICIONALNO SA ŠPIČEKOM, BY SPAR / Musaka od dimljenih kobasica, batata i krumpira zalivena sa mlijekom i jajima

Image
26.4.2023.
15:24
  • 400 g dimljenih kobasica
  • 7 jaja
  •  600 g krumpira
  • 400 g batata
  • 400 g mileram vrhnja
  • 150 g maslaca
  • Sol, papar

Četiri  jaja stavite kuhati. Kada su tvrdo kuhana, očistite ih. Krumpir stavite kuhati u kori. Kada je kuhan na pola, ocijedite ga od vode i pustite da se malo ohladi. Sada ga ogulite i narežite na ploške.  Batat također ogulite od kore, narežite na ploške te ga prokuhajte u kipućoj vodi desetak minuta. Kobasice prokuhajte u vodi pet minuta. Lim za pečenje namažite maslacem. Slažite u lim na dno stavite polovicu kuhanog krumpira i batata. Posolite ga lagano i popaprite po želji. Na krumpir slažite jaja narezana na ploške i na njih dodajte kobasice narezana na ploške. Na vrh stavite ostatak krumpira i batata pa ga ponovno lagano posolite i popaprite po želji. Mileram dobro razmutite s preostalim jajima i prelijte preko krumpira. Stavite peći u pećnicu na 180°C 40 minuta. Kada je gotovo, pustite da odstoji 15 minuta pa servirajte.

DOMAĆE I TRADICIONALNO SA ŠPIČEKOM BY SPAR gledajte OVDJE!

Image
Image

Sadržaj donosi SPAR Hrvatska.

Toma
Gledaj od 29.travnja