Juha od korabice:
Sastojci: 2 korabice 40 g maslaca 40 g glatkog brašna kocka za juhu žlica zelenog peršina 2 jaja sol
Priprema:
Od maslaca i brašna napravite svijetli bešamel, prelijte ga toplom vodom, dodajte oguljene korabice, narezane na kockice, i prokuhajte pet minuta. Potom dodajte kocku za juhu i kuhajte dok korabice ne omekšaju. Prije serviranja u juhu dodajte jaje, zeleni peršin i prema potrebi posolite.
Morska musaka od lignji
Sastojci: 0,5 kg očišćenih lignji 0,5 kg krumpira 2 dl bijelog vina 1/2 vezice peršina 3 češnja češnjaka 1 limun 1 dl maslinovog ulja sušeno začinsko bilje sol i papar
Priprema:
Očišćene lignje narežite na kolutiće, polijte limunovim sokom, popaprite, dodajte usitnjeni svježi peršin i češnjak, pa ostavite u marinadi pola sata.
Za to vrijeme očistite krumpir i narežite ga na ploške. Poslažite u vatrostalnu posudu red krumpira, red lignji, a završite redom krumpira.
U posudici pomiješajte vino i ulje, pa time prelijte musaku, pokrijte alufolijom i pecite na 200 stupnjeva dok krumpir ne bude mekan (oko 40 minuta).
Pri kraju skinite foliju da porumeni. Poslužite toplo.
Tarte Tatin
Sastojci: 50 g maslaca 1 smrznuto lisnato tijesto 1 kg jabuka 300 g smeđeg šećera
Priprema:
Maslacem premažite manju tepsiju ili vatrostalnu posudu, pa je ravnomjerno pospite šećerom.
Na radnu površinu pospite brašno u tankom sloju, pa razvaljajte lisnato tijesto u veličini tepsije.
Ogulite jabuke i narežite ih na kriške. Narezane jabuke gusto poslažite po tepsiji, prekrijte ih tijestom, stavite u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite oko 15 minuta.
Pita se poslužuje vruća, a možete je posuti cimetom i poslužiti sa šlagom.