Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
MLJAC, MLJAC: /

Oduševite svoje ukućane i pripremite punjenu bundevu

Bundeva smiruje nervozu i pospješuje san. Njena redovita prisutnost na stolu učinkovito pomaže u rješavanju problema upale debelog crijeva, začepljenosti i hemeroida.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kao niti finim receptima od kojih svima rastu zazubice. Ne propustite probati niti punjenu bundevu. Vaši će ukućani biti oduševljeni!

Sastojci potrebni za 4 osobe:

1 bundeva srednje veličine (oko 1.5 kg) 250 g miješanog mljevenog mesa glavica luka 2 češnja češnjaka 2 nasjeckane rajčice (može i pelati) 200 mi povrtnog temeljca fetta sir naribani sir (gouda) 100 g milerama 100 g riže dugug zrna začini po želji: sol, papar, slatka paprika, curry, chili papričice

Priprema:

Bundevu operite, odrežite "poklopac" i izvaditi sjemenke. Izdubite meso pazeći da ostavite debljinu oko 1.5 cm. Skuhajte rižu i odložite ju sa strane.

Meso prodinstajte na luku, češnjaku i začinima. Dodajte naribane dijelove bundeve koje ste izdubili. Pržite miješajući dok se meso ne usitni. Dodajte povrtni temeljac i paradajz, mileram, rižu i fetu. Smjesu dobro izmiješajte i njome napunite bundevu.

Pokrijte alu folijom i pecite na 200°C, oko 45 do 60 minuta tj. dok meso bundeve ne omekša. Pred kraj pečenja bundevu možete poklopiti odrezanim vrhom s peteljkom ili preko svega naribajte sir i pecite još otprilike 15-30 minuta na 180°C.

Više recepata pročitajte u specijalu Tjedan bundeve!

Ordinacija.hr/Magazin.hr

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike