MISLITE DA STE KUPILI MED VRHUNSKE KVALITETE? Evo kako možete provjeriti jesu li vas smuljali: / Dovoljan je jedan klik...

O kakvom je proizvodu riječ, možete provjeriti na dva načina

21.11.2020.
8:23
shutterstock

Zanima vas je li med koji ste upravo kupili uistinu vrhunske kvalitete? To sada možete vrlo jednostavno provjeriti zahvaljujući ovoj pametnoj aplikaciji. Sve što trebate učiniti jest upisati serijski broj naljepnice na ambalaži i odmah ćete dobiti povratnu informaciju o kakvom je medu riječ.

Aplikacija Med omogućuje korisnicima uvid u evidenciju domaćih proizvođača meda i evidenciju proizvodnje meda iz hrvatskih pčelinjaka. O kakvom je proizvodu riječ, možete provjeriti na dva načina: već spomenutim upisivanjem serijskoga broja na staklenci ili prema imenu i prezimenu pčelara od kojega ste kupili med.

Osim toga, potrošačima je omogućeno pretraživanje te pronalaženje pčelara u svojoj blizini, kako bi mogli kupiti domaći med označen znakom Med hrvatskih pčelinjaka - izravno od pčelara.

Sastavni dio nacionalne staklenke za med

Med hrvatskih pčelinjaka neobvezni je sustav označavanja koji provodi Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu s ciljem informiranja potrošača o podrijetlu i utvrđenoj kvaliteti meda proizvedenoga na pčelinjacima u Republici Hrvatskoj.

Znak Med hrvatskih pčelinjaka postao je ujedno i sastavni dio nacionalne staklenke za med. Projekt nacionalne staklenke za med podupire Ministarstvo poljoprivrede s ciljem veće prepoznatljivosti meda proizvedenog na hrvatskim pčelinjacima.

Korisnici Znaka su hrvatski pčelari (OPG, Objekti za primarnu proizvodnju pčelinjih proizvoda) koji su upisani u Evidenciju pčelara i pčelinjaka, a koja se vodi u Hrvatskom pčelarskom savezu i Ministarstvu poljoprivrede.

Kvaliteta meda koji nosi znak Med hrvatskih pčelinjaka kontrolira se u laboratoriju Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali