Mesna rolada punjena gljivama i lukom

Mesne rolade su jela u kojem će doći do izražaja sva maštovitost i umijeće svake kuharice, jer je mogu puniti s bezbroj kombinacija. Mi vam predlažemo varijantu s gljivama i lukom.

8.6.2012.
11:18
VOYO logo

Priprema:

Pomiješajte mljeveno meso, jaja, crvenu papriku, sol, papar, jedan nasjeckani češanj češnjaka, malo nasjeckanog peršina i četiri žlice krušnih mrvica. Ovu smjesu ostavite pola sata u hladnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinstajte sitno nasjeckani luk (sve vrste luka). Dodajte šampinjone i peršin. Posolite, popaprite, ako želite zalijte i bijelim vinom. Ostavite da pirja na laganoj vatri 15 minuta, samo pazite da tekućina ne ispari.

Smjesu mesa, ne pretanku, raširite na aluminijsku foliju. Po mesu rasporedite smjesu s gljivama. Ako je u smjesi još uvijek dosta tekućine, ubacite razmrvljenu krišku kruha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savijte u rolu, stavite u kalup za pečenje i pecite na 200 stupnjeva oko 1 sat. Nakon 40 minuta, maknite foliju i pustite da se mesna rolada zapeče.

Ako želite, uz roladu možete ispeći, krumpir, luk i papriku koje ćete posložiti u isti kalup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo