Play ponuda

LAGALI SU NAM?! / Video izazvao pomutnju, dijetetičarka potvrdila: 'McDonald's cheeseburger zdraviji je od proteinskog keksa'

Image

Kako tvrdi osobna trenerica, cheeseburger iz McDonald'sa zdraviji je nego proteinski keks. Usporedila je sastave i ovo je zbilja veliko otkriće

10.11.2021.
15:35
Play ponuda

Osobna trenerica i fitness influencerica Laura Ghiacy na TikToku obično dijeli savjete za dobru formu i zdrav život, ali njezina zadnja objava privukla je više pozornosti od ostalih.

Laura je, naime, sa svojim pratiteljima podijelila jednu zanimljivu informaciju, korisnu svima onima koji treniraju, paze na prehranu ili pokušavaju izgubiti koji kilogram.

Mnogi će izbjegavati hranu iz McDonald'sa i općenito fast food kako bi održali formu ili postigli onu koju žele, ali čini se da je ponekad nešto iz te skupine hrane bolja opcija nego nešto što se reklamira kao zdrava hrana.

Cheeseburger zdraviji nego proteinski keks

Kako tvrdi Laura, cheeseburger iz McDonald'sa zdraviji je nego, primjerice, proteinski keks. U videu je usporedila nutritivne vrijednosti ovih dvaju obroka i otkrila da jedan proteinski keks u prosjeku sadržava 420 kalorija, 12 grama masti, 16 grama proteina, 25 grama šećera i nevjerojatnih 59 grama ugljikohidrata.

S druge strane, McDonald'sov cheeseburger ima 300 kalorija, 13 grama masti, 15 grama proteina, tek 7 grama šećera i 32 grama ugljikohidrata. Najvažnija razlika je, kaže ona, okus - ukusniji je burger nego keks koji sadržava sirutku.

Dijetetičarka Tia Glover komentirala je video ove trenerice, koji je pogledan više od 16 milijuna puta i, na sveopće iznenađenje, apsolutno se složila s njezinom tvrdnjom.

"Ljudi vole označavati hranu kao zdravu i nezdravu, ali na kraju dana hrana je hrana. Laura nije rekla da je keks loš, već da cheeseburger nije toliko nezdrava hrana kako mnogi misle", napisala je Glover u komentaru.

Play ponuda
Play ponuda