Čak i ako držite povrće u pravom odjeljku hladnjaka, ono vam neće dugo ostati svježe. No, štedljive mame su isprobale svakakve trikove koji kvarljivim namirnicama produljuju vijek trajanja i podijelile ih na Facebooku. Jedna se žena, primjerice, kune kako držanjem povrća u dubokim posudama s vodom štedi velike svote novca godišnje jer joj ono traje i po 2 - 3 tjedna. Priložila je i fotografiju svoga hladnjaka te napomenula da vodu valja promijeniti barem jednom tjedno.
Korisnici su se odmah nadovezali kako isti trik ima genijalan učinak na oguljeni krumpir i uveli celer, koji navodno posve vraća u život. Bilo je tu i drugih sugestija. "Mladi proljetni luk će vam dulje trajati ako ga držite u vazi s vodom", "Celer će preživjeti tjednima ako ga zamotate u aluminijsku foliju", neki su od savjeta snalažljivih žena na Fejsu.
Još odličnih ideja
Nedavno je i food blogerica Sally O'Neil podijelila nekoliko vlastitih savjeta na tu temu. "Jeste li znali da možete oporaviti svoje zeleno povrće tako što ćete ga držati u vodi 10 - 20 minuta, a zatim ga do kraja osušiti?!", napisala je. Na taj način možete produljiti vijek povrću za najmanje dodatna tri dana.
U razgovoru za Sunrise, Michele Bosevski s Australskog instituta za sigurnost hrane također je iznijela zanimljive činjenice. Da bi voće i povrće dulje ostalo svježe, ona predlaže da ladicu u hladnjaku obložite papirnatim ubrusima, koji će upiti svu vlagu koja curi iz namirnica. Za banane savjetuje da njihove peteljke obložite alu-folijom. Tako neće brzo posmeđiti.