Losos, povrće s jetricama i čokolada

Okupljenim gostima poslužite topli tost i kremu od lososa. Nakon predjela uživajte u umaku od jetrica, tikvica i patlidžana, a na kraju se zasladite ukusnim čokoladnim kockama.

28.10.2010.
17:03
VOYO logo

Predjelo: Krema od lososa

25 dag usitnjenoga dimljenog lososa 25 dag krem sira 1 i 1/2 žličica hrena pola glavice luka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izmiješajte losos, hren i sir. Dodajte samljeveni luk i ostavite u hladnjaku preko noći.

Servirajte uz topli tost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavno jelo: Povrće na maslinovom ulju i jetrica

Sastojci: 1/2 kg pilećih jetrica 1/2 kg luka maslinovo ulje peršin sol i papar 1/2 tikvice 1/2 srednje velikog patlidžana

Upute: 1. Na laganoj vatri, uz par češnjeva češnjaka, pirjajte jetrica.

2. Nakon 10 minuta dodajte nasjeckane kuhane tikvice i pola nasjeckanog patlidžana, koji ste također prethodno kratko skuhali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Začinite, poklopite i nakon 15 minuta skinute s vatre.

4. Poslužite uz zelenu salatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Desert: Čokoladne kocke

Biskvit: 7 jaja 7 žlica šećera 7 žlica brašna 1 i 1/2 dl mlijeka 12 dag maslaca 4 žlice kakaa 1/2 vrećice praška za pecivo

Krema: 1/2 l slatkog vrhnja 25 dag čokolade za kuhanje

Upute: U vrhnje natrgajte čokoladu, miješajte na laganoj vatri dok se čokolada ne otopi. Kremu prelijte preko hladnog biskvita natopljenog rumom i mlijekom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo