Kukuruz, pečenje, masline, vino i med za kraj

Juha je nezaobilazna na svakom meniju, a vi je ovaj put pripremite po meksičkom receptu – od kukuruza.

9.12.2010.
12:16
VOYO logo

Juha od kukuruza Sastojci:

200 g kukuruza iz konzerve 1 žlica maslaca manja svježa paprika 5 dl povrtnog temeljca (juhe od povrća) 1/2 dl vrhnja 1/2 dl mlijeka sol, papar curry

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

U tavi, na vrućem maslacu, pržimo usitnjenu glavicu luka dok ne postane staklast. Dodamo na kratke trakice narezanu crvenu papriku, ocijeđeni kukuruz, Curryjev prah, sol, papar i dinstamo 1-2 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posipamo malo brašna da se sastojci spoje, prelijemo povrtnim temeljcem i mlijekom, promiješamo i na laganoj vatri kuhamo 10-ak minuta.

Na kraju umiješamo vrhnje, po potrebi začinimo solju i paprom i poslužimo. Po želji, možete stapnim mikserom doraditi juhu kako bi bila gusta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pikantno pile s maslinama i vinom Sastojci:

1 pile 250 ml ulja 1 glavica luka 5 češnja češnjaka 250 ml bijelog vina 200 ml mlijeka 1 žlica šećera 1 žlica octa svježi peršin 200 ml vode 200 g maslina bez koštica 2 rajčice sol i papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Narežite pile na komade, zarežite svaki komad na nekoliko mjesta, natrljajte solju i paprom i ostavite na hladnom barem 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meso prepržiti na zagrijanom ulju, izvaditi i poslagati u vatrostalnu posudu. Na masnoći od mesa prepržiti usitnjeni luk, češnjak i peršin.

Dodati šećer, ocat, vino, mlijeko i vodu. Promiješati i smjesom preliti meso. Meso peći 30 minuta u pećnici na 200 Celzija. Nakon 30 minuta, mesu dodati masline i rajčicu narezanu na kockice, pa peći još 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslužite uz pečeni krumpir i salatu po izboru.

Medeni zalogaji Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2 praška za pecivo 4 žlice meda 1 kg jabuka 300 g šećera 1 margarin 5 jaja 400 g oštrog brašna 100 g štaub šećera

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Mikserom umutiti žumanjke, dodati prašak za pecivo i brašno i sve ručno umijesiti. Prepoloviti smjesu, jednu polovicu razviti na veličinu lima za pećnicu, a drugu polovicu opet prepoloviti i staviti da se zamrzne.

U bjelanjke umutiti šećer, naribane jabuke i med. Pola fila rasporediti po razvaljanom tijestu, naribati jednu smrznutu polovicu, rasporediti ostatak fila i naribati drugu smrznutu polovicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peći u zagrijanoj pećnici 35 minuta na temperaturi od 220 Celzija. Ohladiti kolač, narezati ga i posuti štaub šećerom.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo