Uz većinu namirnica ne dolazi uputa kako ih trebamo čuvati. Ljudi onda odluče onako kako im logika ili tradicija nalažu, a to se često ispostavi potpuno pogrešnim jer se na taj način određene namirnice zapravo još brže kvare.
Portal Pink Villa donosi nekoliko odličnih trikova koje trebate slijediti kada je riječ o pospremanju hrane kako bi ona uvijek bila svježa.
Kako spriječiti da krumpir propadne?
Jedan trik s kojim će vaši krumpiri dulje ostati svježi je taj da ih pohranite u posudu zajedno s jabukama, ali i da izbjegavate da je u njihovoj blizini luk. Neka obvezno budu na hladnijem i tamnijem mjestu.
Kako se riješiti neugodnih mirisa iz staklenki?
Staklenka u kojoj ste nekada držali češnjak i dalje ima neugodan miris iako ste je oprali bezbroj puta? Isprobajte trik s novinama,one navodno upijaju mirise. Uzmite nekoliko listova i zgužvajte ih, stavite u staklenku i nakon nekoliko sati miris bi trebao nestati.
Kako da jaja dulje ostanu svježa?
Ako želite sačuvati svježinu jaja dulje vremena, možete ih premazati uljem, a potom staviti u hladnjak.
Kako da zeleno povrće ne uvene brzo?
Prvo ga operite i dobro posušite. Zatim ga pohranite u plastičnu vrećicu, u kojoj će se stvori zrak - nemojte ga ispuhati, već samo zavežite vrećicu.
Kako brže omekšati maslac?
Zaboravili ste izvaditi maslac iz hladnjaka, a treba vam za recept? Izrežite ga na male kockice i ostavite na sobnoj temperaturi oko 20 minuta. Maslac se nevjerojatno brže topi kada je izrezan na manje komadiće nego kada ga ostavite cijeloga.
Kako popraviti presoljenu hranu?
Postoji mnogo načina da se spasi prekomjerno zasoljena hrana. Možete dodati ljuske krumpira i pustiti da odstoje u jelu 10 minuta ili kuhati curry s krumpirom na vrlo laganoj vatri nekoliko minuta. A možete dodati i malu količinu šećera ili jogurta.
Kako lakše otvoriti staklenku?
Omotajte poklopac gumenom trakom i pokušajte. Ako vam to ne pomogne, pokrijte poklopac omotan gumicom krpom i pokušajte ponovno. Trebalo bi ići puno lakše.
Kako ravnomjerno ugrijati hranu u mikrovalnoj?
Kako bi se vaš ručak ravnomjerno ugrijao, posložite hranu na tanjur u krug tako da sredina ostane prazna.