Kuharica Donna Urso ima pomalo nesvakidašnju metodu za pripremu savršeno hrskave slanine. I to bez nerada, zagorenih dijelova i suvišne masnoće. Iako se čini dosta jednostavno pržiti slaninu, ona vrlo brzo može zagorjeti ili se isušiti. Jedna od najčešćih pogreški je previsoka temperatura i previše ulja za prženje.
No Urso se za savršeno pečenu slaninu služi jednim zaista neočekivanim trikom. Ne koristi ni ulje, ni maslac, ni fritezu niti pećnicu. Sve što koristi je voda.
''Ova je metoda brza i jednostavna i svaki put je rezultat savršeno pečena slanina. Voda pomaže da slanina ne zagori i stvara postojanu, hrskavu teksturu. Osim toga ne stvara se nered kao kod tradicionalnih prženja u tavi, jer voda sprječava prskanje masnoće uokolo'', kaže kuharica.
Možda zvuči čudno, ali kuhanje slanine na vodi umjesto prženja pomaže da se masnoća polako istopi, a meso omekša dok voda isparava. Uz to kod ove jednostavne metode slanina se neće zalijepiti za tavu, neće zagorjeti i sve će biti ravnomjerno pečeno, te savršeno hrskavo.
''Kuhanje na vodi idealno je za zaposlene ljude. Za razliku od pečenja u pećnici, koje zahtijeva prethodno zagrijavanje i traje oko 20 minuta, ova metoda zahtjeva svega 10 do 12 minuta vašeg vremena.''
Za početak na štednjak stavite veliku tavu u koju stane slanina, ali nemojte staviti previše komada. Dodajte vode tek toliko da prekrije dno tave, pa na to stavite slaninu.
Pustite da voda zavrije i slanina će se početi polako kuhati. Pripazite i okrenite kada postane zlatno smeđe boje. Izvadite slaninu iz tave kada postane hrskava po želji, a zatim je stavite na papirnati ubrus da se ocijedi višak vode.
POGLEDAJTE VIDEO Proizvođač borova otkrio koji se najbrže trusi, koji najljepše miriši i što je najveći hit