Nagrađivani kuhar Jeff Baker, koji ima više od 30 godina iskustva, podijelio je svoje tajne o najboljem načinu pripreme kobasica i otkrio je koje uobičajene pogreške treba izbjegavati.
Baker, koji je kuhao za glazbene legende poput grupe Queen, kaže da postoji nekoliko tajni za savršene kobasice i da većina ljudi čini tri pogreške, piše Mirror.
Upute za pravilnu pripremu kobasica
Promjena metode pri pripremi hrane može biti naporna, ali kuhar Jeff zna o čemu govori.
- Nemojte stavljati kobasice direktno iz hladnjaka u tavu: Bitno je da kobasice odstoje 20 minuta na sobnoj temperaturu prije nego što ih stavite na tavu. To će pomoći ravnomjernom pečenju, a također će spriječiti pucanje kože.
- Stavite kobasice u tavu: Koristite tešku tavu s neprianjajućim premazom i stavite na srednje nisku temperaturu.
- Dodajte žličicu masti u tavu: Zatresite tavu dok dno nije potpuno prekriveno mašću, a zatim izlijte višak.
- Kobasice ne smiju biti u kontaktu i trebaju biti na stalnoj temperaturi: Redovito ih okrećite kako bi dobile bogatu zlatnu boju. Za tradicionalnu kobasicu, ovaj proces trebao bi trajati oko 10-12 minuta.
- Neka se kobasice odmaraju prije nego što ih poslužite: Kobasica bi trebala imati temperaturu od 70 Celzijevih stupnjeva i biti čvrsta na dodir. Iako je teško čekati, tajna je u tome da se kobasica ostavi da odstoji nekoliko minuta.
Što treba izbjegavati?
S više od 30 godina iskustva, vidjevši svašta, Jeff upozorava na greške koje treba izbjegavati.
- Probadanje kože pri pečenju kvalitetnih kobasica s visokim udjelom mesa: Zbog toga može iscuriti sok i na kraju ćete dobiti suhu, bezokusnu kobasicu.
2. Nikad nemojte pržiti u dubokom ulju: To može učiniti kožu tvrdom i kobasicu suhom.
3. Nemojte misliti da će pečenje i prženje dati iste rezultate: Pečenje ne pruža hrskavost koju dobivate prženjem na tavi. Pečenje također sprečava da se razvije taj prepoznatljivi zamaman okus koji svi vole.
POGLEDAJTE VIDEO: Cijene mesa i bakalara idu gore za blagdane. Provjerili smo koliko: 'To nije normalno, majke mi'