CAKE ZA SOČNOST /

Kuhar slavnih tvrdi da pogrešno pržimo kobasice: Ovako je pravilno? Ostat ćete paf

Image
Foto: shutterstock

Poznati kuhar je upozorio na to da mnogi pripremaju kobasice na krivi način te je podijelio svoje zlatne savjete

2.12.2024.
9:32
shutterstock
VOYO logo

Nagrađivani kuhar Jeff Baker, koji ima više od 30 godina iskustva, podijelio je svoje tajne o najboljem načinu pripreme kobasica i otkrio je koje uobičajene pogreške treba izbjegavati.

Baker, koji je kuhao za glazbene legende poput grupe Queen, kaže da postoji nekoliko tajni za savršene kobasice i da većina ljudi čini tri pogreške, piše Mirror.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

Upute za pravilnu pripremu kobasica

Promjena metode pri pripremi hrane može biti naporna, ali kuhar Jeff zna o čemu govori.

  1. Nemojte stavljati kobasice direktno iz hladnjaka u tavu: Bitno je da kobasice odstoje 20 minuta na sobnoj temperaturu prije nego što ih stavite na tavu. To će pomoći ravnomjernom pečenju, a također će spriječiti pucanje kože.
  2. Stavite kobasice u tavu: Koristite tešku tavu s neprianjajućim premazom i stavite na srednje nisku temperaturu.
  3. Dodajte žličicu masti u tavu: Zatresite tavu dok dno nije potpuno prekriveno mašću, a zatim izlijte višak.
  4. Kobasice ne smiju biti u kontaktu i trebaju biti na stalnoj temperaturi: Redovito ih okrećite kako bi dobile bogatu zlatnu boju. Za tradicionalnu kobasicu, ovaj proces trebao bi trajati oko 10-12 minuta.
  5. Neka se kobasice odmaraju prije nego što ih poslužite: Kobasica bi trebala imati temperaturu od 70 Celzijevih stupnjeva i biti čvrsta na dodir. Iako je teško čekati, tajna je u tome da se kobasica ostavi da odstoji nekoliko minuta.
Image
OD MORA DO STOLA /

Petak je dan za ribu, a mi vam donosimo recept za najukusniji bakalar na bijelo

Image
OD MORA DO STOLA /

Petak je dan za ribu, a mi vam donosimo recept za najukusniji bakalar na bijelo

Što treba izbjegavati?

S više od 30 godina iskustva, vidjevši svašta, Jeff upozorava na greške koje treba izbjegavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Probadanje kože pri pečenju kvalitetnih kobasica s visokim udjelom mesa: Zbog toga može iscuriti sok i na kraju ćete dobiti suhu, bezokusnu kobasicu.

2. Nikad nemojte pržiti u dubokom ulju: To može učiniti kožu tvrdom i kobasicu suhom.

3. Nemojte misliti da će pečenje i prženje dati iste rezultate: Pečenje ne pruža hrskavost koju dobivate prženjem na tavi. Pečenje također sprečava da se razvije taj prepoznatljivi zamaman okus koji svi vole.

POGLEDAJTE VIDEO: Cijene mesa i bakalara idu gore za blagdane. Provjerili smo koliko: 'To nije normalno, majke mi'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo