Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
SAVRŠEN IZBOR /

Najfinija pašteta od tune spremna za samo nekoliko minuta

Paštetu od tune poslužite uz svježi kruh, krekere, prepečenac ili kao dio salate

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Tražite li brz, jednostavan, a ukusan namaz za doručak, večeru, ili međuobrok? Pašteta od tune je savršen izbor! Ovaj recept kombinira kremastu teksturu, bogat okus i jednostavnost pripreme, čineći ga idealnim za svaku priliku – od užurbanih jutara do elegantnih druženja. Zaboravite na kupovne paštete i pripremite svoju, domaću verziju, koja je neusporedivo bolja i zdravija.

Zašto ćete obožavati ovu paštetu?

Ova pašteta od tune nije samo ukusna, već je njezina priprema izrazito jednostavna i brza. Bit će gotova za svega 15 minuta uz minimalan napor i nekoliko osnovnih sastojaka. Možete je prilagoditi svom ukusu dodavanjem različitih začina i dodataka. Uz to je i zdrava, Bogata proteinima i omega-3 masnim kiselinama, a savršena je za mazanje na kruh, krekere, te kao dodatak salatama ili kao dip za povrće i slično.

Ključni sastojci i zamjene

Za pripremu ove paštete trebat će vam:

Tuna: Ovo je naravno osnova paštete. Preporučuje se korištenje tune u salamuri, jer je lakše ocijediti. Tuna u ulju također je opcija, ali će pašteta biti masnija (i kremastija). Možete koristiti tunu u komadima ili komadićima, ovisno o željenoj teksturi. Allrecipes nudi brojne varijacije, uključujući i one sa začinima.

Krem sir: Daje pašteti kremastu teksturu i bogat okus. Možete koristiti punomasni krem sir za najbogatiji okus, ili light verziju s manje masnoće. Umjesto krem sira, možete koristiti majonezu (za manje kremastu teksturu), ricotta sir ili mascarpone.

Svježi začini: Vlasac, kopar, peršin ili timijan savršeno nadopunjuju okus tune. Možete koristiti svježe ili sušene začine.

Luk: Mladi luk, ljutika ili crveni luk dodaju pikantnost i hrskavost. Važno je sitno ih nasjeckati.

Limunov sok i korica: Daju svježinu i kiselost koja balansira okuse.

Maslinovo ulje: Dodaje se za bogatiji okus po želji.

Začini: Sol, papar, ili prema želji Tabasco umak za one koji vole ljuto.

Kapari (opcionalno): Slani, ukiseljeni pupoljci kapara dodaju poseban okus i teksturu. Umjesto njih možete koristiti kisele krastavce.

Recept za savršenu paštetu od tune

Sastojci (za 4 porcije):

1 konzerva tune (oko 150-200g ocijeđene mase)

60g krem sira (sobne temperature)

1-2 žlice sitno nasjeckanog mladog luka

½ žlice sitno nasjeckanog svježeg kopra (ili drugog začinskog bilja po želji)

1 žlica limunovog soka

½ naribane limunove korice

1 žlica maslinovog ulja (opcionalno)

Sol i papar po ukusu

Prstohvat Tabasco umaka (opcionalno)

Kapari (opcionalno)

Upute za pripremu:

Priprema tune: Ocijedite tunu od viška tekućine (salamure, vode ili ulja). Ako koristite tunu u ulju, možete sačuvati malo ulja za dodavanje u paštetu.

Usitnjavanje tune: U zdjeli vilicom usitnite tunu do željene konzistencije. Ako želite glatku paštetu, koristite štapni mikser ili food processor.

Dodavanje sastojaka: Dodajte krem sir, sitno nasjeckani mladi luk, kopar, limunov sok, limunovu koricu, maslinovo ulje (ako koristite), sol, papar i Tabasco umak (ako koristite).

Miješanje: Sve sastojke dobro promiješajte dok se ne sjedine. Ako koristite štapni mikser ili food processor, miksajte dok ne postignete željenu konzistenciju.

Dodavanje kapara ili kiselih krastavaca: Ukoliko koristite kapare, lagano ih umiješajte. Važno je da zadrže hrskavu teksturu.

Hlađenje: Prebacite paštetu u posudu s poklopcem i stavite u hladnjak na barem 30 minuta da se okusi prožmu i pašteta malo stisne.

Dodatni Savjet: Ukoliko želite rustikalniju paštetu, tunu nemojte previše usitnjavati, a sastojke možete samo pomiješati vilicom.

Posluživanje i čuvanje

Paštetu od tune poslužite uz svježi kruh, krekere, prepečenac ili kao dio salate. Možete je ukrasiti s malo svježeg začinskog bilja, kaparima ili kriškom limuna. Može čuvati u hladnjaku u hermetički zatvorenoj posudi do 3 dana, a može se i zamrznuti do 3 mjeseca, iako očekujete da se tekstura može malo promijeniti nakon odmrzavanja.

POGLEDAJTE GALERIJU

POGLEDAJTE VIDEO Novi reality show donosi odgovore na pitanja i probleme s kojima se suočavamo

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike