Krastavci i rajčica nikako ne idu zajedno: Upravo ove kombinacije hrane izazvat će vam probavne probleme

Image
Foto: Thinkstock, RafalStachura

Neke kombinacije namirnica u želucu mogu uzrokovati žgaravicu i napuhnutost

26.2.2017.
8:00
Thinkstock, RafalStachura
VOYO logo

Svako povrće i voće različito se probavlja i zbog toga ga nije dobro jesti u paru s nekim drugim prehrambenim proizvodima kako bismo izbjegli probleme u želucu i crijevima. Evo koje je kombinacije dobro izbjegavati:

1. Krastavci i rajčica

Imaju prirodnu kiselinu, a u želucu fermentiraju što može izazvati dizanje kiseline i neugodu pa ih nije prepoučljivo jesti skupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Voće poslije jela

Image
Image

Voće također fermentira, a ako ga jedete odmah poslije ručka riskirate da vam ne sjedne dobro i da vas uhvate grčevi.

3. Povrće i sir

Jeste li ikada imali osjećaj težine nakon ovakvog obroka? Kombinacija sira i povrća nerijetko izaziva napuhnutost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Banane i mlijeko

Image
Image

Ako volite shake od banane, imamo loše vijesti za vas. Ovo dvoje izaziva osjećaj težine u želucu jer se predugo probavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo