provjerite / Koliko je staro voće i povrće u trgovini? Ova šifra na etiketi otkrit će vam je li svježe

Image
Foto: Shutterstock

Svježina voća i povrća može se provjeriti pomoću jedne šifre na etiketi

16.5.2024.
13:06
Shutterstock
VOYO logo

Dok mnogi troše veliku količinu novca na voće i povrće koje brzo propada, jedna žena pronašla je trik za pronalazak svježe hrane, pritom smanjujući troškove i otpad. Nedavno je otkriveno da Britanci svake godine bacaju količinu povrća koja bi mogla napuniti čak 90.000 sjedala na stadionu Wembley, a gotovo tri milijuna cijelih krumpira baca se svaki dan u kućanstvima Ujedinjenog Kraljevstva.

Image
Foto: Shutterstock

2. Iskoristite kvarljive namirnice: Čim vidite da neko voće ili povrće počinje biti trulo, nemojte ga bacate u kantu. Naprotiv, smislite jelo u kojem ćete ga brzo iskorisiti.

Money Mum, odnosno Gemma Bird, poznata je influencerica koja redovito izvještava svoje pratitelje o sniženjima u supermarketima, a poznata je i po vještini cjenkanja. Osobna financijska influencerica redovito dijeli savjete obiteljima kako smanjiti životne troškove. Ona kaže da se svježina voća i povrća može provjeriti pomoću šifrirane etikete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro, jeste li znali ovo? A predstavlja mjesec, dakle siječanj. Broj predstavlja datum, znači 18. siječnja. Prestanite bacati hranu", napisala je Money Mum uz videozapis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokazala je još jedan primjer na kojem je bila oznaka 'F15'.
"F je mjesec! Dakle, ako je lipanj F, siječanj bi bio A", objasnila je Gemma.

Image
NULA HIGIJENE /

Influencerica se zgrozila kako kupci ispituju svježe voće: 'Zar svi ovo rade?'

Image
NULA HIGIJENE /

Influencerica se zgrozila kako kupci ispituju svježe voće: 'Zar svi ovo rade?'

Zaposlenica jednog supermarketa potvrdila je Gemmine savjete, s obzirom na to da su je učili o kodiranju. Objasnila je da je slovo u korelaciji s mjesecom u godini, dok se broj odnosi na dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je nevjerojatno! Ja sam se uvijek živcirao jer nisam znao koliko je povrće staro, a nigdje nije pisao datum", "Wow to nisam znao", " Ovi datumi pomažu u smanjenju otpada. Previše ljudi ne koristi hranu jer nema datuma na pakiranju", oduševljeno su komentirali pratitelji.

Influencerica je pomogla svojim pratiteljima u smanjenju troškova, a pritom pridonijela očuvanju okoliša i smanjenju otpada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: voće i povrće poskupjelo, Mrkva 50, a kruška skuplja 121 posto

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo