Pohana piletina nalazi se na meniju mnogih obitelji barem jednom tjedno. Hrskava izvana, sočna iznutra, idealna je uz razne priloge. Ipak, ponekad se ne uspije postići dobra korica. Kao i svako jelo, pohanje piletine zahtjeva neke bitne korake kod pripreme kako bi ispala što bolje.
Kuhari savjetuju da marinirate komade piletine dan prije u mlaćenici, poznatoj još i kao "buttermilk", tako će meso nakon prženja biti savršeno sočno. U svaku namirnicu za pohanje dodajte sol - meso neće biti preslano, a dobit će onu hrskavost koju želimo.
Pravilan redoslijed pohanja
Kada započinjete s pohanjem, meso uvijek prvo uvaljajte u brašno, a tek onda u jaja. Ljudi često rade obrnuto ne znajući da će tanki sloj brašna upiti višak vlage i tako napraviti odličnu podlogu za hrskavu koricu. Na kraju idu krušne mrvice, ali za još bolji okus dodajte im malo parmezana, pa tek onda uvaljajte meso.
Kod prženja je jako važno da imate pravo ulje, a najbolje bi bilo ulje kikirikija ili kanola ulje neutralnoga okusa. Pustite da se ono dobro zagrije, a to možete provjeriti ubacivanjem manjega komadića mesa.
Ne pretrpavajte tavu
Čim je jedan komad gotov, ubacite novi, a pred kraj smanjite vatru kako piletina ne bi izgorjela jer je ulje već dosta zagrijano. Nemojte pržiti previše komada odjednom - tako se temperatura snižava, a meso ispadne gnjecavo. Ostavite razmak od centimetar do dva između svakoga komada, savjetuje Taste Of Home.
Za kraj, bogat okus piletini dat će malo soka od limuna. Stavite nekoliko kapi po komadu mesa i uživajte u savršenome ručku.