Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

TRIK PROFESIONALACA

KLJUČNI KORAK ZA IDEALNO ZAPEČEN KRUMPIR: Prije bacanja na roštilj napravite ovo i ispast će vam bolje no ikad

Krumpir će tako biti ravnomjerno ispečen sa svih strana, a u sredini mekan kao duša

Vjerujemo da ste sezonu roštiljanja na otvorenom već odavno započeli, ali nikad nije kasno naučiti nešto novo. Uz neizostavno meso, na roštilju se često nađe i povrće, poput tikvica, paprike, ali i krumpira. Pečenje krumpira na roštilju jednostavan je način za ukusno i hrskavo jelo, ali jedan korak u pripremi izrazito je važan kako bi sve ispalo savršeno.

Jedan od najčešćih problema kod pečenja krumpira je to što njihova unutrašnjost ostane sirova, dok se izvana sasvim ispeče, ali postoji jednostavan način da to promijenite.

Prije grilanja – polovično kuhanje

Prije stavljanja krumpira na gril, trebali biste ih polovično skuhati. Krumpiri su gusti i puni škroba, što znači da, ako ih ne skuhate do kraja, bit će nejestivi. Na ovaj način vaš će omiljeni prilog uz meso iznutra biti kremast i mekan, a izvana zapečen i hrskav.

TRIK ZA JOŠ UKUSNIJI PIRE KRUMPIR: Kuhate ga u vodi, a to je velika pogreška! Evo u čemu je tajna

Kuhanje prije pečenja također će skratiti vrijeme samoga pečenja, jer pečenje sirova krumpira na roštilju može dugo trajati. Uz to, kuhanje u slanoj vodi pomaže krumpiru da bolje prihvati sve začine i dobije bolji okus.

Kako pripremiti krumpir za pečenje?

U jednoj posudi zagrijte dobro posoljenu vodu, sve dok ne zakipi. Zatim u nju dodajte ploške krumpira ili cijele krumpire ako vam je draže. Kuhajte ih dok lagano ne omekšaju, oko 10 minuta. Trebali biste ih s lakoćom nabosti na vilicu, ali ne skuhati do kraja.

Ocijedite ih i ohladite te pustite da se osuše od vode. Prije pečenja, začinite ih željenim začinima te pecite oko pet minuta. Obavezno ih okrenite i na drugu stranu. Krumpir će tako biti ravnomjerno ispečen sa svih strana, piše Real Simple.

Povratak na Net.hr