Kuhar s Michelinovom zvjezdicom David Chang (45) otkrio je da hamburgerima nije mjesto na roštilju, piše Daily Star.
Čim sunce počne sjati, ljudi izvade roštilje i počnu roštiljati. Ali pokazalo se da to zapravo nije dobar način spravljanje hamburgera.
David Chang, čiji restoran Momofuku u New Yorku ima dvije Michelinove zvjezdice, rekao je da je to "užasan" način kuhanja mesa te da je takvo reklamiranje roštilja jednostavno "marketinška laž".
POGLEDAJTE VIDEO: Novi doživljaji za turiste: Veganski hamburgeri, najfinija zrnca kave - tako izgleda ponuda u Istri
Umjesto toga, on tvrdi da bismo hamburgere trebali spravljati na drugi način.
"Roštilj je loš za hamburgere. Mi smo kao kultura pretpostavili da ljeti jedemo burger i to na žaru. Zapravo mislim da je roštilj užasna stvar za hamburger. Mislim da bi me ovo gledište moglo dovesti u nevolju", rekao je David u svom podcastu.
Neke su namirnice vrlo ukusne kada su pečene na žaru, poput piletine, pilećih bataka, svinjetine i janjećih kotleta
'Ljudi vole roštilj jer su nostagični'
Umjesto toga, objasnio je da je najbolji način spravljanja hamburgera na grill ploči ili tavi. Rekao je da je stopa uspješnosti korištenja gril ploče "bolja" i da vam nakon toga ostaje manje za čistiti.
"Cijela ta ideja da roštilj dodaje okus, pa jedini okus koji dodaje je karbonizirano sra*e koje ostavlja na mesu. Sočan burger pretvori se u spaljenu masnoću, što će vam to? Pa burger bi trebali 12 sati držati nad ugljenom da dobije okus dima. Mislim da je roštiljanje burgera marketinška laž", istaknuo je David.
On je primijetio da mnogi ljudi vole roštilj jednostavno zato što su nostalgični, jer ideja da ste okruženi prijateljima i dobrom hranom čini doživljaj jela ljepšim.
"Ali, kad se riješite te ideje, okus nije zapravo tako sjajan", rekao je David. Također, istaknuo je da su neke namirnice vrlo ukusne kada su pečene na žaru, poput piletine, pilećih bataka, svinjetine, janjećih kotleta i morskih plodova. Za povrće kao što je kukuruz također se kaže da je prilično fino na roštilju.