'ŠTO ĆE VAM TO?' /

Kladimo se da pogrešno pečete hamburgere! Slavni kuhar s Michelinovim zvjezdicama otkrio u čemu se najčešće griješi

Image
Foto: Shutterstock

Slavni kuhar David Chang objasnio je da je najbolji način spravljanja hamburgera na grill ploči ili tavi

1.7.2023.
14:39
Shutterstock
VOYO logo

Kuhar s Michelinovom zvjezdicom David Chang (45) otkrio je da hamburgerima nije mjesto na roštilju, piše Daily Star.

Čim sunce počne sjati, ljudi izvade roštilje i počnu roštiljati. Ali pokazalo se da to zapravo nije dobar način spravljanje hamburgera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

David Chang, čiji restoran Momofuku u New Yorku ima dvije Michelinove zvjezdice, rekao je da je to "užasan" način kuhanja mesa te da je takvo reklamiranje roštilja jednostavno "marketinška laž".

POGLEDAJTE VIDEO: Novi doživljaji za turiste: Veganski hamburgeri, najfinija zrnca kave - tako izgleda ponuda u Istri

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto toga, on tvrdi da bismo hamburgere trebali spravljati na drugi način.

"Roštilj je loš za hamburgere. Mi smo kao kultura pretpostavili da ljeti jedemo burger i to na žaru. Zapravo mislim da je roštilj užasna stvar za hamburger. Mislim da bi me ovo gledište moglo dovesti u nevolju", rekao je David u svom podcastu.

Image
Foto: Shutterstock

Neke su namirnice vrlo ukusne kada su pečene na žaru, poput piletine, pilećih bataka, svinjetine i janjećih kotleta

'Ljudi vole roštilj jer su nostagični'

Umjesto toga, objasnio je da je najbolji način spravljanja hamburgera na grill ploči ili tavi. Rekao je da je stopa uspješnosti korištenja gril ploče "bolja" i da vam nakon toga ostaje manje za čistiti.

"Cijela ta ideja da roštilj dodaje okus, pa jedini okus koji dodaje je karbonizirano sra*e koje ostavlja na mesu. Sočan burger pretvori se u spaljenu masnoću, što će vam to? Pa burger bi trebali 12 sati držati nad ugljenom da dobije okus dima. Mislim da je roštiljanje burgera marketinška laž", istaknuo je David.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEMA DALJE /

Burger na Viru ruši sve rekorde, košta preko 1200 kuna, a vlasnik kuka: 'Iduće sezone ću morati udvostručiti cijenu'

Image
NEMA DALJE /

Burger na Viru ruši sve rekorde, košta preko 1200 kuna, a vlasnik kuka: 'Iduće sezone ću morati udvostručiti cijenu'

On je primijetio da mnogi ljudi vole roštilj jednostavno zato što su nostalgični, jer ideja da ste okruženi prijateljima i dobrom hranom čini doživljaj jela ljepšim.

"Ali, kad se riješite te ideje, okus nije zapravo tako sjajan", rekao je David. Također, istaknuo je da su neke namirnice vrlo ukusne kada su pečene na žaru, poput piletine, pilećih bataka, svinjetine, janjećih kotleta i morskih plodova. Za povrće kao što je kukuruz također se kaže da je prilično fino na roštilju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo