NEMA DALJE / Burger na Viru ruši sve rekorde, košta preko 1200 kuna, a vlasnik kuka: 'Iduće sezone ću morati udvostručiti cijenu'

Image
Foto: Ilustracija / Pixsell / Pixabay

Sastojci su izuzetno delikatni i neke je vrlo teško pronaći, a u godinu dana prodali su sedam komada ovog burgera

30.8.2022.
23:40
Ilustracija / Pixsell / Pixabay
VOYO logo

Kraken Bar na otoku Viru, nekad sinonim za masovni i jeftini turizam, odlučio je svojim gostima ponuditi ekskluzivne proizvode za koje će morati iskeširati ogromne cifre, piše Zadarski. Vlasnik Ante Bašić, 26-godišnji ugostitelj čija je obitelj već 40 godina u ovom poslu, ne skriva te cijene i kaže da je svjestan da su one mnogima previsoke, no ističe kako je na otoku htio napraviti nešto drugačije, luksuznije i bolje od uobičajene ponude fast fooda, pizza, ćevapa i špageta.

"Da, točno je. Burger košta 1250 kuna. Ali, zbog njega sam svaki put u minusu, jer su sastojci nevjerojatno skupi. Zato ću iduće sezone morati udvostručiti cijenu. Koštat će 2500 kuna", rekao je ovaj mladi poduzetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VELIČINA JE VAŽNA? /

Australcima se čini da je McDonald's smanjio hamburgere: 'Ne sjećam se da je bio ovako mini, dječje veličine?!'

Image
VELIČINA JE VAŽNA? /

Australcima se čini da je McDonald's smanjio hamburgere: 'Ne sjećam se da je bio ovako mini, dječje veličine?!'

Radi se o burgeru u kojem je pljeskavica od dvije vrste vrhunske i odležane govedine. Grand marnier umak radi se od vrhunskog konjaka, a u burger ulaze i gusja jetra, karamelizirani luk u crnom vinu, rikola uzgojena pomoću UV svjetla u stopostotnom balzamičnom octu, engleski sir za koji su morali dobiti posebne dozvole kako bi ga uvezli, te talijanski sir čija je specijalnost što sazrijeva u pećini. Sve se nadopuni cherry rajčicama u vinegrette umaku od mandarina, a da bi iskustvo bilo potpuno na vrh burgera dolazi veliki rep jastoga.

Delikatni sastojci

Sastojci su izuzetno delikatni i neke je vrlo teško pronaći. U godinu dana prodali su sedam komada ovog burgera. U ponudi su i brojni drugi specijaliteti koji su povoljniji, a osim skupog burgera, tu su krilca i rebarca te vrhunska A5 govedina koja se prodaje po 6000 kuna za kilogram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo nije jelo koje ćete jesti svaki tjedan nego možda jednom u životu. Dečko će poželjeti izvesti djevojku na spoj na najskuplji burger u Hrvatskoj, pa će ga podijeliti, jer je dovoljno zasitan da se i dvoje mogu najesti. Želja mi je napraviti posebnu priču, a oni koji ne žele toliko platiti uvijek mogu izabrati nešto iz naše ponude u cjenovnom rangu od 50 do 100 kuna. Pića su od 10 do 2600 kuna, dakle, za svakog ima nešto", kazao je ovaj mladi poduzetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo