Sarah Jampei, novinarka o hrani, amaterska kuharica i fotografkinja hrane, podijelila je sa svima najbolju tehniku rezanja kruha, a da se on ne mrvi ili spljošti. "Iako se možda čini neprirodnim, vjerujem da je okretanje kruha na bok u mnogim slučajevima mnogo bolji način rezanja nego klasičan, a rezultat je odmah vidljiv", kaže.

"Da, potrebno je malo više pažnje i kruh će se sporije rezati. Dok režete šnite morat ćete pridržavati kruh kako se ne bi zgnječio i pripaziti na rezove kako bi šnita zadržala prvotni oblik kruha. Dva puta tjedno radim u restoranu u kojem, između ostalog, režem kruh od pola metra na kriške debljine 1 centimetar. Najbolji način za postići pravilnost šnita i da sve budu otprilike jednake je metoda koju sam ranije opisala", napisala je Jampei za Food52.

Ovako režući kruh, spriječit ćete mrvljenje kruha, pretanke ili predebele šnite te posljedice "razvlačenja" zgnječenog kruha - rupe. Budući da se kruh reže sa strane, odjednom se zahvaćaju gornja i donja strana, koje se klasičnim rezanjem često zdrobe. Najbolje je raditi glatke pokrete naprijed-natrag nožem sa što manje pritiska prema dolje.

Ova se tehnika posebno preporučuje ako kupujete bijeli kruh, koji je sam po sebi prozračan i lagan. Također, korisno je ovako rezati i nešto tvrđe vrste kruha, poput onog tamnog sa sjemenkama.